Kuzina

Μέρες τώρα (και οχι μήνες), ξέχασα τα κιλά και την εγκράτεια και ξεκίνησα τις «γουρουνιές» και πάμε για φαγήτο λοιπόν, στο Θησείο, διότι είμαι παιδί του κέντρου! Στο Kuzina, το περιβάλλον είναι ευχάριστο (πάιζει ρόλο και η παρέα βέβαια), ξύλινα τραπέζια αποχρώσεις γκρί του πάγου και λευκό, πάνινες πετσέτες, «κολονάτα» ποτήρια, και ένα menu που αλλάζει κατά καιρούς αλλά και πολλές σταθερές προτιμήσεις των πελατών παραμένουν εκεί, σαν «παλιό κρασί».

Επιμελητής και σεφ στις γευστικές μας αποδράσεις ο Άρης Τσανακλίδης. Δίνει βάρος στις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και τις χρωματίζει με στοιχεία από διεθνείς κουζίνες. Εδώ το παρελθόν με το παρόν αναμειγνίονται, με θέα την Ακρόπολη και κυρίαρχα χρώματα το λευκό και γκρί,την ανοιχτή κουζίνα και τα βαζάκια με σπιτικές κονσέρβες,φωτιστικά από κιούρτο (συρμάτινο καλάθι του ψαρέματος), όπου κρέμονται χαριτωμένα κρυσταλλάκια, καλά κρατούν το λεγόμενο χαρακτήρα του μαγαζιού!

Τι να προτιμήσετε; Ψητά λαχανικά με ταλαγάνι Μεσσηνίας (τηγανιτό τυρί είναι, μην παέι ο νούς σου στο κακό), Σαλάτα του Μιχάλη με μαριναρισμένες ντομάτες σε κρασί,κουλούρι Θεσσαλονίκης και μους τυριών. Για τα κυρίως καλή επιλογή είναι η πάπια με κονκουάτ και άγριο ρύζι ή το κοτόπουλο με σόγια τζίντζερ και μέλι, με ρύζι γλασσέ. Μη ξεχάσω να σας πω για το πετυχιμένο ορεκτικό με το όνομα Σικομαΐδα (ξερά σύκα μαριναρισμένα σε ούζο, με φρέσκο γλυκάνισο, καρύδι και σως μούστου), να το δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα!Και κάθε γεύμα θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα καλό γλυκό, διαλέξτε μια μους λεμονιού με βατόμουρα ή ένα μιλφέϊ με παγωτό βανίλα-σοκολάτα!Μια μικρή είδηση θα σας αναφέρω «το υπέροχο πολίτικο μυδοπίλαφο της κυρίας Άρτεμης που ανήκει «στα πρώτα σκιρτήματα της μαγειρικής» του σεφ, είναι Must επιλογή και θυμίζει μαμά.

Μπορείται επίσης να επιλέξετε την ταράτσα του μαγαζιού που έχει διαμορφωθεί σε cozy μπαρ, για ένα δροσερό κοκτέιλ.

Τι μου άρεσε:
1) Είδα τον Πάρη μετά από καιρό και τα είπαμε!
2) Το σέρβις του μαγαζιού και η ανοιχτή κουζίνα!
3) Το νοστιμότατο κοτόπουλο, τραγανό και καραμελομένο!

Τι δεν μου άρεσε:
1) Το ρύζι γλασσέ, καλύτερο θα ήταν το σπυρωτό!
2) Τα τραπέζια θα έπρεπε να ήταν λίγο μεγαλύτερα, κατα τη γνώμη μου.
3) Η μουσική δεν έδενε καθόλου με το στυλ του μαγαζιού.

Ώρες λειτουργίας:
Και μεσημέρι έως 12.30 π.μ., Παρασκευή και Σάββατο έως 1 π.μ. Τιμή κατα άτομο 36-45€.

Πληροφορίες
Εστιατόριο Kuzina
Ανδριανιού 9, Θησείο
Τηλ 210.3240133

Γευστικά φιλιά (με μαρινάδα καλοκαιριού),
jane

4 Comments

  1. @Τιμή κατά άτομο 36-45€.

    Αναρωτιέμαι που τα βρίσκεις. Εκτός και αν ξηλώθηκε ο συνοδός. 😛

  2. Jane έχεις γίνει πολύ Large τελευταία. Πας και δίνεις 45 Euro για να φας 10 μπουκιές ; Δεν λέω μπορεί να είναι το καλύτερο του κόσμου, αλλά εγώ το βρίσκω λίγο κοροϊδία.
    Καλή όρεξη και καλή χώνεψη.

  3. VA

    Εγώ νομίζω Janeάκι δε χρειάζεται να αρχίσω να σχολιάζω…

  4. @Pegasus

    Είμαι λάτρης της «καλής ζωής», αλλά σπάνια γίνομαι οικονομικό βάρος σε κάποιον!

    @Partalos

    «Μια ζωή την έχουμε κι αν δεν τη γλεντήσουμε, τι θα καταλάβουμε τι θα καζαντίσουμε?»,
    λέει το λαϊκό άσμα.

    @VA

    Οοοοοοχιιιιιιιιι μη σχολιάσεις!!! Θα πεις πικάντικες λεπτομέριες και δεν λέει!

Αφήστε μια απάντηση