Ταβέρνα “ο Γιωργής”

Οι γουρουνιές συνεχίζονται…να δω μέχρι πότε!!!Συνάντηση στο κέντρο της πόλης και το «καραβάνι» με τα οκτώ άτομα ξεκινάει για τα βόρεια προάστια, κάπου στην Εκάλη (σύνορα με το Δήμο Ν.Ερυθραίας) βρίσκεται η ταβέρνα του Γιωργή!

Πεύκα, πετρόχτιστη αυλή και καλά ψητά (αλλά και μαγειρευτά) θυμίζουν χωριό και το φαγητό της μαμάς! Κατσικάκι στη γάστρα με πατάτες, παϊδάκια, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, μελιτζάνα γεμιστή με φέτα και πιπεριά (με μια σάλτσα μούρλια), φριγαδέλι και μια τυρόπιτα με συνταγή από τη Σμύρνη, συνθέτουν το γεμάτο μας τραπέζι. Καλό κρασί κόκκινο και τα ποτήρια πάντα γεμάτα!

Η παρέα ποικιλόμορφη και με χιούμορ! Eric, ο άνθρωπος που αντέχει την ελληνική τρέλα, κατάγεται από το Βέλγιο, μιλάει μόνο γαλλικά και είναι το amore της φίλης μου Εβελίνας! Παρέα με τον «ψηλό», τον Σούλη, την Papajohn, τη Βάσω (εκείνη διάλεξε το μαγαζί) και τον Αντρέα διαγωνιστήκαμε στο σπόρ που όλοι οι Έλληνες προτιμούν… το φαγοπότι! Ήμουν μέσα στου νικητές πάντως, αφού δεν άφησα στην άκρη, πάνω από πέντε λεπτά το πιρούνι μου!

Τι μου άρεσε:

1) Η εξυπηρέτηση του καταστήματος, ήταν speed!
2) Το καλό ποδαρικό που κάναμε στο μαγαζί…γέμισε.
3) Η πολυπόθητη μελιτζάνα, που τσάκισα.

Τι δε μου άρεσε:

1) Που έχω ξεχάσει τα γαλλλικά μου και δεν μπόρεσα να μιλήσω με τον Eric!

Όταν έφτασε ο λογαριασμός στα ηχεία έπαιζε το άσμα «ρίχτε στο γυαλί φαρμάκι», λές να ήταν υπονοούμενο; 😉

Πληροφορίες
Μιχ. Παπαδάκη 216
Εκάλη
210-8134698

Πολλά φιλιά (βαρυστομαχιασμένα λόγω φαγητού),
jane

Αφήστε μια απάντηση