Έποψις Cafe Restaurant

Αν έχεις όρεξη να ξεφύγεις από το κέντρο της πρωτεύουσας και με την Αθήνα πιάτο να απολαύσεις την μπύρα σου ή το ποτό σου, τότε το Έποψις είναι ιδανική λύση.

Ονομάζεται Έποψις (συνθ. μτφ) ο ιδιαίτερος τρόπος θεάσεως και προσεγγίσεως των πραγμάτων (επί+όψις) είναι ο ορισμός που κρύβει τη μαγεία της θέας που συναντάς στο Λόφο Χαϊδαρίου κοντά στον Προφήτη Ηλία. Άνετος χώρος, δυόροφο μαγαζί (ο κάτω όροφος λειτουργεί σαν εστιατόριο) και πάνω μπορείς να απολαύσεις μια Endinger Weiss (ξανθιά θολή μπύρα, με μια γλύκα στο τέλος κάθε γουλιάς, 6€) ή ακόμα και ένα καλό snack τύπου Κοκτέιλ σαλατικών με βαλσάμικο (7.50€). Χαλαρή μουσική, ρομαντική ατμόσφαιρα (ειδυλλιακό μέρος για πρώτο ραντεβού) και τιμές κατά άτομο 17-25€ (για φαγητό).

Σήμερα στο Έποψις, νοστάλγησα λίγο τα παιδικά μου χρόνια, και θα κάνω μια αναφορά σε έναν φίλο που έχασα αρκετά νωρίς. Άκουγε στο όνομα Κωστάκης, γείτονας μου, με καταπληκτικό χαμόγελο και καλός καταναλωτής κουκουρούκου. Χάθηκε σε τροχαίο στα 4 μόλις χρόνια του, μπροστά στα μάτια της μητέρας του. Τον θυμήθηκα διότι είδα ένα μικρό αγόρι που του έμοιαζε πολύ και έτρωγε κουκουρούκου. Μου είχε χαρίσει ένα απόγευμα το δώρο αυτοκόλλητο από την αγαπημένη του γκοφρέτα, το οποίο έχω ακόμα κολλημένο σε μια παλιά συρταριέρα. Έστω και αυτό μου αρκεί, για να θυμάμαι ότι μέχρι τα τέσσερα μου χρόνια είχα έναν καλό φίλο, που περνούσαμε μαζί τα απογεύματα, με γέλια και πολύ παιχνίδι.

Κάπου στο Έποψις διάβασα τα παρακάτω:
«Η αγάπη είναι φωτεινή σαν την αυγή και σιωπηλή σαν τον τάφο» Βίκτωρ Ουγκώ
«Τι είναι φίλος; Μια ψυχή σε δύο σώματα.» Διογένης

Υ.Γ. Λίγο βαρύ το σημερινό Post αλλά μου συμβαίνει συχνά και λέγεται flash back!
Κάθε flash back για μένα, κρύβει και μια απώλεια.

Πληροφορίες:
Προφήτης Ηλίας Λόφος Χαϊδαρίου
210-5812047 210-5323355

Πολλά νοσταλγικά φιλιά,
jane

7 Comments

  1. kakotexnes

    Mpa pws kai apo ta dytika proastia??? Olo VOLTES eisai! Ante na se doume kai apo ta merh mas kamia fora… Anoixe kai o narghles. TSIOU (To gnwsto poulaki 500wn kilwn…)

  2. Όλα στην ώρα τους!!
    Σύντομα και στο ναργιλέ, κοντά σας…

  3. Aaaax Jane mou, apsogo to post sou…

  4. jerry

    Aman re paidaki mou, mou irthe na valw ta klamata.. arxika mou grafeis gia EPOPSIS kai 1o rantevou, kai meta gia ton kwstaki!!!
    kalo to Epopsis alla mallon tha argisw na ksanapaw..

  5. dora

    Ο μοναδικός λόγος ύπαρξης της φιλία κατά τον Μ.Κούντερα είναι ότι προσφέρει ένα καθρέφτη όπου μπορεί ο άλλος να αποθαυμάσει την αλλοτινή του εικόνα η οποία χωρίς το αιώνιο μπλα μπλα των αναμνήσεων μεταξύ φίλων θα είχε σβήσει προ πολλού..

  6. nikoleta

    paidia na rwthsw kati?h epopsis leitourgei kanonika twra?gt prin kanena mhna phga k htan kleisth 3erei kaneis?

  7. Απ’ ότι ξέρουμε είχε κλείσει. Δεν έχουμε όμως νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση