USE bar

Περπατάς ανέμελα στην Αιόλου, ένα απόγευμα του Σεπτέμβρη και συναντάς τυχαία, μια φίλη από Ισπανία που μόλις έφτασε Ελλάδα, ενώ έχεις να την δεις από τον Ιούνιου του 2006 στη Μυτιλήνη! Το όνομα της Ester, από τα πιο αξιόλογα άτομα που έχω γνωρίσει και με «θετική τρέλα»! Μέσω της αδελφούλας μου γνωριζόμαστε (πάντα έχει δυνατές φιλίες)!

Με αφορμή της συνάντησης μας, επισκεφτήκαμε το use! Στην Πλατεία Καρύτση (κοντά στην Κολοκτρώνη, σε βοηθάω εσένα που δεν ξέρεις από κέντρο), ένας μικρός διάδρομος, ένα μικρό μαγαζί, με μια μπάρα «δυνατή» και έναν ιδιοκτήτη που ακούσει στο όνομα Στέφανος δίνει την παρουσία του στο κέντρο της Αθήνας! Δίπλα στο ναό του Αΐ Γιώργη Καρύτση, μια μικρή πλατεία (πεζόδρομος θαρρώ) με τραπεζάκια έξω, μουσική acid jazz σε reggae, hip hop, breaks και ska ήχους, κόσμο με style και αισθητική (για να συχνάζουν στο use, σίγουρα έχουν), ηλικίες 24 και άνω. Εκεί λοιπόν, ήπιαμε τις μπυρίτσες μας (duvel, γκίνες, corona) είπαμε τα νέα μας, γνωρίσαμε κόσμο (βλέπε Άρη, σερβιτόρος με χιούμορ και good mood). Γενικά περάσαμε πολύ όμορφα, ξέχασα τα νεύρα και την κούραση που έχω τις τελευταίες μέρες, θυμήθηκα ένα τριήμερο στη Μυτιλήνη και στο Βόλο (πρίν 7 χρόνια) και ήπια αλκοόλ με κενό στομάχι (κάτι που κάνω σπάνια 😛 ).

To use είναι διαθέσιμο και για live! Αν δεν κάνω λάθος, στις 26 του μήνα ξεκινάει η νέα σεζόν live για το use παρέα με το baccardi (ας με διορθώσει κάποιος αν λέω κάτι λάθος). Επίσης είναι και πηγή πληροφορίας για πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα και φεστιβάλ. Για παράδειγμα από 6 έως 9 Σεπτέμβρη ξεκινάει 11ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, όπου θα προβληθούν 26 ταινίες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ισπανία, την Τουρκία, την Πορτογαλία και την Παλαιστίνη. Το φετινό φεστιβάλ επικεντρώνεται στα παρακάτω θέματα: το πολιτικό ντοκιμαντέρ, ο τομέας εργασία, η μετανάστευση και οι προσωπογραφίες. Αν είστε κοντά και έχετε διάθεση, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά!

Τι μου άρεσε :
1) Το προσωπικό του use, ήταν ευγενέστατο (ακόμα και στη λάθος διατύπωση της παραγγελίας μας, έδειξαν κατανόηση)
2) Που συνάντησα τον Γιάννη από Πάτμο, την Ester, τον Γιώργο και γνώρισα τον Νίκο (καιρό είχα να ακούσω αυτό το όνομα).
3) Που βρήκα νέο στέκι, θα το καθιερώσω μια βόλτα στο use μια φορά το μήνα είναι Must!

Τι δεν μου άρεσε:
1) Που δεν είχα κουράγιο να μείνω περισσότερο. Ξυπνάω στις 6:30…16 ώρες εκτός σπιτιού αρκούν νομίζω!

Θα έχουμε να επισκεφτούμε πολλά στέκια στο κέντρο της πρωτεύουσας, έναν ολόκληρο χειμώνα!!!

Πληροφορίες :
Kαρύτση 5 (Πίσω από το Θέατρο Μουσούρη)
τηλ.: 210-3235993

Φιλιά (από το κέντρο της Αθήνας που είναι σταθερή αξία),
jane

Αφήστε μια απάντηση