Τρίφωνο

Τρίφωνο
Το Φεστιβάλ Αττικού Άλσους συνεχίζεται και την Κυριακή παρέα με το «Τρίφωνο» (όχι Τρύφωνα, για σένα που μπερδεύεις το αγγοούρι με το παγούρι), που αποτελείται από την Ερωφίλη, τον Δημήτρη Υφαντή και τον Νίκο Κουρουπάκη, μας ταξίδεψε σε μουσικά μονοπάτια των μεγάλων συνθετών του ελληνικού πενταγράμμου, που πραγματικά εκτιμώ.

Το πρώτο μέρος της βραδιάς ακούστηκαν «λόγια και σκέψεις» από τη Λίνα Νικολακοπούλου, ίσως τη μεγαλύτερη στιχουργό των τελευταίων δεκαετιών. Μένω εκτός, Δυνατά που τόσο έχουμε αγαπήσει από τη φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Όπως επίσης, νέες διαστάσεις και ήχοι δώθηκαν στα τραγούδια της Χαρούλας και ιδιαίτερα στο Δι ευχών (N.Αντύπα). Ο Νότης Μαυρουδής δεν έλειπε από το πρόγραμμα με Το πρωινό τσιγάρο. Ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Μάνο Λοίζο το οποίο έχει ηχογραφήσει το Τρίφωνο στη συναυλία της Χ.Αλεξίου στο Ηρώδειο. Την τιμητική του είχε και ο Σταμάτης Κραουνάκης, με τις Μοίρες (Τάνια Τσανακλίδου) και το φοβερό ζειμπέκικο που αγαπάμε από τη φωνή της Δήμητρας Παπίου, Αυτή η νύχτα μένει. Σαββόπουλος, Βαμβακάρης (φοβερή διακευή φωνητικά πάντα στο κομμάτι «Χαράματα»), Ξυλούρης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και Μίκης Θεοδωράκης ήταν οι συνθέτες που ψυχαγώγησαν με τα δημιουργήματα τους. Φυσικά την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας είχε η αγαπητή σε όλους μας, Λίνα Νικολακοπούλου.

Να αναφέρω ότι το Τρίφωνο συμμέτεχει στη Λαική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης από το 2005. Επίσης ακούστηκαν τα τραγούδια του συγκροτήματος, Να μ’ αγαπάς (σε στίχους Λ.Νικολακοπούλου), το Νυχτοπαίδι (Κ.Λειβαδάς), FOORTOON (Σ.Κραουνάκης).

Τα τραγούδια είναι στεριές, σαν ξαστεριές για ναυαγούς… Ένα video που στο πρώτο μέρος του, λέει μόνο αλήθειες από τα κείμενα της δική μας Λίνας!

Τι μου άρεσε :
1) Ο φωνή του Δημήτρη Υφαντή, βάθος και μέταλλο!
2) Η ερμηνεία στο τραγούδι Χαράματα του Βαμβακάρη.
3) Η σκηνική παρουσία της Ερωφίλης.

Τι δεν μου άρεσε :
1) Το άτομο που παρουσιασε τη βραδιά και τους καλλιτέχνες…»κρύος» και «ψώνιο»
2) Που κράτησε σχετικά λίγο το πρόγραμμα. Κρίμα!

Υ.Γ. Και ένας στίχος που πάντα μου θυμίζει πολλά…στον κόσμο που ρθαμε χορτάσαμε γκρεμό

Τραγούδια και χειρετισμούς,
jane

Αφήστε μια απάντηση