νάμα

nama2.jpg

Στον πεζόδρομο της Αδριανού άνοιξε ένα νέο (για εμένα που δεν το είχα παρατηρήσει) καφέ bar restaurant που θυμίζει κάτι από ιστιοφόρο. Το επισκεφτήκαμε παρέα με μια φίλη, που ήρθε από τον βορρά, για να βολτάρουμε μαζί στα στενά της Πλάκας και να δει τον «θορυβώδη» τρόπο ζωής της πρωτεύουσας.

Αφού αποφάσησα να πιώ τον έκτο καφέ της ημέρας, γρήγορα προς Μοναστηράκι για να επισκεφτούμε ένα νέο χώρο με απλό και λιτό deco. Ανοιχτόχρωμο ξύλο, λευκοί καναπέδες με τα παλιά κοφτά μαξιλαράκια της γιαγιάς (η δικιά μου γιαγιά ήταν πρώτη στο βελονάκι…έχω και προίκα λέμε),μικρές κορνίζες με ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους, ατακαδόρος σερβιτόρος και με σαρωτικό χιούμορ.

Ιδιοκτήτης του all day χώρου της Ανδριανού είναι ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Η κουζίνα του Νάμα είναι με ρίζες ελληνικές και λίγους χρωματισμούς, από μικρά μυστικά του γευστικού κόσμου. Οι τιμές κυμαίνονται από 25-30€. Ώρες λειτουργίας, από νωρίς το πρωί έως 1.30 π.μ.

Ιδιαίτερη λεπτομέρεια η σκάλα που οδηγεί στο κάτω μέρος του μαγαζιού διαθέτει στο τέλος της ένα δάπεδο από γυαλί. Έτσι έχεις τη δυνατότητα να θαυμάσεις τα αρχαιολογικά ευρήματα που κρύβονται κάτω από το τσιμέντο της σημερινής (μπαζωμένης) μας πρωτεύουσας.

Πληροφορίες
ΝΑΜΑ
Αδριανού 29
Μοναστηράκι
2103211233

Τα φιλιά μου στον Βορρά,
jane

One Comment

  1. dora

    Έχω περάσει τόσες φορές από εκεί και ποτέ δεν μπήκα μέσα για να δω τα αρχαία. Πάλι καλά που υπάρχεις Jane να μας λες τι χάνουμε…και να μας ομορφαίνεις τα απογεύματα μα τις λεπτομέρειες που αναφέρεις..θα το ξαναεπισκεφτώ…

Αφήστε μια απάντηση