Φασόλι

Φασόλι

Το κουκί και το ρεβίθι…λέγαμε κάποτε στα σχολικά μας χρόνια. Εμείς σήμερα μιλάμε για το φασόλι, ένα μικρό «trendy» μεζεδοπωλείο στα στενά των Εξαρχείων. (Ιστορικά Στοιχεία: Tο φασόλι κατάγεται από την Αμερική. Στην Ευρώπη διαδόθηκε στις αρχές του 17ου αιώνα)

Τις Κυριακές δεν μαγειρεύουμε, αλλά μόνο απολαμβάνουμε και ανακαλύπτουμε γεύσεις στα γουστόζικα μαγαζιά της πόλης. (μη νομίζεις οτι τις υπόλοιπες μέρες είμαι πάνω από τις κατσαρόλες και δημιουργώ με συνταγές της γιαγιάς). Για το λόγο αυτό, επισκεφτήκαμε το Φασόλι στην Εμμανουήλ Μπενάκη και δοκιμάσαμε μελιτζάνες γεμιστές με τυρί, κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές κρέμα γάλακτος και φέτα, σαλάτα ρόκας με σως ροδιού. Επίσης, εύκολο και γρήγορο ορεκτικό, φέτα σε χωριάτικο φύλο, με μέλι πασπαλισμένη και σουσάμι (το έχω φτιάξει και αρέσει, δοκίμασε το). Μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε, sticks από κοτόπουλο πανέ μαριναρισμένα με γάλα καρύδας. (Τιμές 15-20€/άτομο)

Ο χώρος πολύ μοδάτος με φωτάκια στους τοίχους (αυτά που θα κοτσάρεις στο δεντράκι σου σε λίγες μέρες), πράσινοι δερμάτινοι καναπές, μίνι μπουφές στο βάθος του καταστήματος με τα πιάτα ημέρας, όπου μπορείς να διαλέξεις μόνος σου ότι τραβάει η όρεξη σου. Μια μικρή μπάρα (όχι ιδιαίτερα ψηλή…για ευνόητους λόγους) με σκαμπό πολύ πρωτότυπα, ιδανικό σημείο του μαγαζιού για tet a tet συζητήσεις και εξομολογητικά βλέμματα προς το έτερον ήμισυ. Οι πελάτες του φασολιού είναι μικρής ηλικίας συνήθως, ετσι δικιολογείται η υπερβολικά δυνατή μουσική (κατά τη γνώμη μου) με νέες επιτυχίες της ξένης και ελληνικής pop σκηνής.

Το Φασόλι διαθέτει και δυδιμάκι στην οδό Ναυαρίνου & Ιπποκράτους (2103603626). Αν είστε φίλοι του κέντρου περάστε για να δοκιμάσετε την κουζίνα του, αλλά να ξεχάσετε για τα καλά τη δίαιτα σας (από Δευτέρα που λέμε), γιατί τα λιπαρά συνοδεύονται πάντα με τη νοστιμιά.

Τι μου άρεσε :
1) Οι σαλάτες ήταν γευστικότατες.
2) Που στο διπλανό τραπέζι βρήκα, για άλλη μια φορά, γνωστούς μου.
(και ας με ειρωνεύεσαι για το μεγάλο ποσοστό γνωστών μου)

Τι δεν μου άρεσε :
1) Το φόντο του menu, δυσκολεύει στην ανάγνωση αρκετά.
2) Η μουσική δε με ενθουσίασε. Την βρήκα λίγο αταίριαστη.

Πληροφορίες
Εμ.Μπενάκη 45
210-3300010

Καλή όρεξη,
jane

2 Comments

  1. vasoula

    omorfes stigmes, me kalous sxedon aderfikous filous… kai polla gelia

  2. Pingback: Πάμε βόλτα; | Βόλτες στην πρωτεύουσα

Αφήστε μια απάντηση