Μουσική Σκηνή Αυλαία

Όταν ο βορράς έρχεται στην πρωτεύουσα, παρατάμε τους κομπλεξισμους και είμαστε εκεί για να τον καλωσορίσουμε. Τραγούδια και στίχοι από τον Ευγένιο Δερμιτάσογλου, τον Γιάννη Μήτση και φωνητικά γυρίσματα από τη Λίνα Σωπιάδου, με ήχο διαφορετικό!

Στη μουσική σκηνή Αυλαία στο Βοτανικό, που θυμίζει κάτι από παλιό καφενείο, φιλοξενήθηκε, για μια μόνο παράσταση, ένα σχήμα από τη Θεσσαλονίκη με πρωτότυπο ήχο, φορτισμένο στίχο και υπέροχο δέσιμο μεταξύ μουσικών οργάνων. Σε ένα χώρο που άνοιξε την αυλαία από το Φεβρουάριο του 2008 με σκοπό «να βάλει τη σφραγίδα της στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας.» Χώρος με ξύλο και πέτρα, πατάρι για καλύτερη θέα στη σκηνή, αναμμένα καντήλια σε κάθε τραπέζι αντι για κεριά, δυνατός εξαερισμός και καλή ακουστική.

Τέσσερα μουσικά όργανα και τρείς φωνές, είναι οδηγοί στο ταξίδι μας. Ο Ευγένιος σε κιθάρα και φωνή, ο Γιάννης Μήτσης καλά συντονισμένος με τον προαναφερόμενο, Θανάσης Καρυπίδης η έκπληξη της βραδιάς, που μεταμορφώνει το βιολί του σε ηλεκτρική κιθάρα, σπάει το δοξάρι του στην ένταση της μουσικής και είναι απλά καταπληκτικός, ενώ στα κρουστά κρατάει το ρυθμό ο Γιώργος Παναγόπουλος. Η Λίνα Σωπιάδου μας μαγεύει με τη φωνή της και ρωτάει με επιμονή «Που ‘σαι ρε μάγκα κι ό,τι λες μου μοιάζουν να’ ναι υπερβολές – κλείνω τα’ αυτιά μου.«. Κάθε Πέμπτη τα παιδιά εμφανίζονται στο Καφωδείο Ελληνικό στη Θεσσαλονίκη, Ιουστινιανού 3 (πίσω από το δημαρχείο), 2310 237016 και πραγματικά αξίζει να περάσετε από εκεί, ειδικά αν σας αρέσει το νεύρο και ο λυρισμός σε ελληνικό στίχο (κάτι που λέιπει στις μέρες μας).

Τι μου άρεσε :
1) O Θανάσης Καρυπίδης…φοβερός μουσικός!
2) Η φωνή της Λίνας Σωπιάδου
3) Οι στίχοι του Ευγένιου : «Που ‘σαι ρε μάγκα φίλε και από πίσω σκύλε
τα λόγια σου τα ψεύτικα βρε αρκετά τα’ ανέχτηκα
που όλο βιτρίνα αλλάζεις – ξέρεις, δε με τρομάζεις,
που όλο τα ρούχα αλλιώς φοράς να ξέρεις μάγκα δε μετράς.»

Τι δε μου άρεσε :
1) Καθημερινή και ξενύχτι κακός συνδυασμός.
2) Καθυστέρηση έναρξης μισή ώρα και κάτι.
3) Είσοδος για το Live 12€, το ποτό είναι στα extras.

Πληροφορίες
Αυλαία
Αγ. Όρους 15 & Κωνσταντινουπόλεως 115
Βοτανικός
2103474074

Σας (μουσικο)χαιρετώ,
jane

Αφήστε μια απάντηση