Τσιρίγο

Όταν συναντάς έναν aniliko και διαλέγεις να κάνεις μια βουτιά στα νερά των Κυθήρων, τότε η έξοδος σου έχει 100% επιτυχία.

Στη γνωστή και αγαπημένη περιοχή του Κεραμεικού, λίγα βήματα απόσταση από το Τεχνόπολις, βρίσκεται ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο «Το Τσιρίγο». Ένα μαγαζί με ελληνική κουζίνα βασισμένο στα προιόντα των Κυθήρων (ή αλλιώς Τσιρίγο),με μια διακόσμηση που θυμίζει θάλασσα, διακοπές και σπιτικό φαγητό. Με έμφαση στα φρέσκα ψάρια, στα τηγανιτά λαχανικά και τα νοστιμότατα ορεκτικά. Δοκιμάσαμε κεφτέδες της φωτιάς (με υπέροχη σάλτσα), ντάκο (η Κρήτη με ακολουθεί όπου και αν πάω), ρόκα με παρμεζάνα (διότι οι Ιταλοί είναι φίλοι μας), τσιριγότικη σαλάτα με ποικιλία λαχανικών, τηγανιά και κόκκινο κρασάκι για να ζεσταθούμε στις χαμηλές θερμοκρασίες του Δεκέμβρη. (Ανοιχτά από τις 12:00 το μεσημέρι,Τιμή ανα άτομο 15euro)

Αλήθεια τι κοινό μπορεί να έχουν τρεις podcasters, ένας φυσικός (ερευνητής παρακαλώ) και ένας blogger του zero; Πολύ απλά τους «κόβει η λόρδα» και έχουν περίπου τα ίδια «καμμένα» μυαλά.

Τι μου άρεσε:
1) Γνώρισα τον Aniliko! (λίγο το’ χεις;)
2) Το service ήταν πολύ καλό και τα γλυκά που ζητήσαμε ήταν δωρεάν.
3) Είδα τον φίλο Παναγιωτάκη μετά από αρκετούς μήνες.

Τι δεν μου άρεσε:
1) Πολύ κρύο βρε παιδί μου…Είμαι παιδί του καλοκαιριού τελικά!
2) Το σουφλέ σοκολάτας δεν χρειάζεται πολλά αυγά για να πετύχει. Την άλλη φορά θα είναι καλύτερο, υποθέτω!

Πληροφορίες
Ιάκχου 30
Γκάζι
210 3477067

Μελαγχολικά φιλιά (λόγω Χριστουγέννων),
jane

One Comment

  1. Μόνο το 1) άλλωστε, φτάνει και περισσεύει! 😛
    Να θυμηθούμε και το μπάνιο που ήταν τύπου μικρό σπίτι στο λιβάδι έξω μέσα στον ψόφο 🙂

Αφήστε μια απάντηση