Νύχτες Κωμωδίας

Ποια ήταν η τελευταία φορά που γέλασες μέχρι δακρύων; Μην κοιτάς το ημερολόγιο του 2008, σε βλέπω. Μια έξοδος που αξίζει είναι οι Νύχτες Κωμωδίας της Λουκίας Ρικάκη. Εδώ και 15 χρόνια το stand up comedy βρίσκει στέγη και τροφή στην Ελλάδα και γεμίζει γέλιο τις βραδιές μας.

Με αφορμή τη γνωριμία μου με τον Δημήτρη DukeOGlue παρακολούθησα την παράσταση στο Comedy Club στην Αιόλου. Άκουσα τις τραγικές καθημερινές ιστορίες των πρωταγωνιστών μας και μέσα από αυτές αναγνώρισα και τον εαυτό μου. Με σάτιρα και χιούμορ σε όλα τα τραγελαφικά που μας συμβαίνουν, η Καρίνα, η Ευγενία Σασσάλου, ο Διονύσης Ατζαράκης, ο Αλέξης Κυριακούλης και ο μάγος Κωνσταντίνος Καρυπίδης μας παρουσίασαν την άλλη όψη του νομίσματος. Από Τετάρτη ως Κυριακή, έναρξη παράστασης 22:00μ.μ

Συμμετοχή κοινού, (δ)εθελοντισμός στο full (σε μερικές περιπτώσεις), γέλιο, έξυπνες ατάκες και ζεστή ατμόσφαιρα. Διαπίστωσα πόσα παράπονα έχει η Ελληνίδα μάνα από τον γιό της, γιατί οι γυναίκες βάζουν πρώτα τον εγωισμό τους σε μια σχέση ώστε να την καταστρέφουν, πόσο τραυματική είναι η «πρώτη φορά» ενός άντρα, ο Άγιος Βασίλης ζει ανάμεσα μας (τον είδα με τα μάτια μου σου λέω) με το όνομα Στρατής και ήταν μέρος του κοινού, πόσο διαφορετικό είναι να μεγαλώνεις σε μια πενταμελή οικογένεια (20 χρόνια διαφορά με τον μικρότερο σου αδερφό) και γιατί ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη μπορεί να σε «απογειώσει» (και να σε προσγειώσει).

Τι μου άρεσε:
1) Η Ευγενία, διότι έχουμε πολλά κοινά!
2) Αμεσότητα με το κοινό.
3) Η καλύτερη βόλτα που έκανα τον τελευταίο μήνα.

Τι δεν μου άρεσε:
1) Πολύ κάπνα δυστυχώς!
2) Κρύο καιρός για δύο ή τρίο (αναλόγως τι επιθυμείς πεινασμένε μου αναγνώστη 😉 )

Πληροφορίες
Αιόλου 48-50
Μοναστηράκι
2103311009

Κι όποιος είπε και του χρόνου
θα εννοεί πως δεν τελειώσαμε φέτος
ευτυχές και στο χέρι μας το νέο έτος
και πες το μου και εσύ
(Φ.Δεληβοριάς)

Υ.Γ Περαστικά στην psychoevi μας που νοσηλεύεται αυτές τις μέρες και την έχουμε χάσει! Όλα θα περάσουν κούκλα μου!
Το 2009 να είναι γεμάτο Υ γ ε ί α

Χρόνια Πολλά,
jane

3 Comments

  1. Έφηβος

    Χρόνια Πολλά

    Καλή Χρονιά.

  2. *

  3. Καλή Χρονιά φίλε έφηβε!!!

Αφήστε μια απάντηση