Πλειάδες

Σάββατο…το ταξίδι ξεκινάει από τα Εξάρχεια και καταλήγει σε ένα μικρό μεζεδοπωλείο κάπου στα Άνω Πετράλωνα. Αγαπητέ μου, εννοείται πως περπάτησα ως εκεί. Χωρίς ηλεκτρικό (λογο έργων) και με καλή παρέα, άνετα περπατάς το κέντρο της Αθήνας. Επειδή κάψαμε αρκετές θερμίδες είπαμε να φάμε μια μπουκιά ψωμί…που λέει ο λόγος.

Στα μικρά στενά των Πετραλώνων, που θυμίζουν επαρχιακή πόλη, επί της οδού Τρώων βρήκαμε τις Πλειάδες. Ένα μέρος όπου μπορείς να συνοδεύεσεις το κρασάκι σου ή το ούζο (αν είσαι καλός πότης) με απλούς και γευστικούς μεζέδες. Εμείς προτιμήσαμε μια από το Σουδάν σαλάτα (πιθανή καταγωγή…Σουδάν), το γνωστό σε όλους, ταμπουλέ, κάποια πιάτα με βάση το κρέας, όπως σουτζουκάκια γιαουρτλού και μπεκρή μεζέ, και ένα ορεκτικό για τους φίλους του παστουρμά, τα παστουρμαδοπιτάκια. Αλλη φoρά θα σας αναφέρω και μια μικρή απλή συνταγή για σάλτσα με παστουρμά.

Ατμόσφαιρα; Πολύ «παρέα κατάσταση». Εξυπηρέτηση, καθαριότητα και μουσική έντεχνη. Παρατήρησα οτι τα ηχεία που κρέμονταν στα τέσσερα σημεία του μαγαζιού ήταν «ντυμένα» με ύφασμα κάπως σαν τσουβάλι. Γιατί; Μα για να δένουν με το χώρο, τον πέτρινο τοίχο και να υπάρχει συνοχή μεταξύ «τεχνολογίας» και παραδοσιακής διακόσμησης. 😉

Τι μου άρεσε:
1) Τα περισσότερα μέρη που επισκέπτομαι τον τελευταίο καιρό είναι προτάσεις συναδέλφου μου. Να ναι καλά!
2) Λογικές τιμές 15euro το άτομο. Pas male.
3) Στην περιοχή των Πετραλώνων διάβασα σε τοίχους αρκετά «αντιεξουσιαστικά» συθήματα! Όπως το παρακάτω:

«όσοι πιστεύουν στο Θεό να προσεύχονται
και όσοι πιστεύουν στον άνθρωπο να προσέχονται»

Τι δεν μου άρεσε:
1) Δεν παραγγείλαμε ποικιλία, η οποία είναι τεράστια!!! Προτιμήστε την, αν πεινάτε πολύ.

Πληροφορίες
Τρώων 34
Ανω Πετράλωνα
210-3464655

Ούζο όταν πιεις,
jane

One Comment

  1. dora

    Χαθήκαμε Jane!!! Στα Πετράλωνα μέχρι πρόσφατα υπήρχαν περίπου πέντε ¨αναρχικοί¨σύνδεσμοι -έχω ακούσει- γιαυτό η περιοχή έχει μεγάλη δραστηριότητα σε πορείες (τοπικές ενίοτε)..

Αφήστε μια απάντηση