Mυλόπετρα

Τα καλύτερα γεύματα είναι αυτά που ακολουθούν μετά από μια υπέροχη παράσταση, μια ενδιαφέρουσα συναυλία, ένα concerto υψηλής αισθητηκής. Με λίγα λόγια το πνεύμα θέλει τροφή, αλλά όχι μόνο!

Στη Μυλόπετρα, ένα μικρό μεζεδοπωλείο/καφενείο (και οινομαγειρίο το λές) στην Καλαμάτα, γευτήκαμε θεσπέσια και απλά πιάτα. Στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, όπου στις 23 Μαρτίου του 1821 κηρύχθηκε η ελληνική επανάσταση απέναντι στην μακρόχρονη κατοχή της Ελλάδας από τους Τούρκους. Το εκκλησάκι αυτό χτίστηκε το 1317 από τον Αυτοκράτορα Ανδρόνικο, και η παρουσία του εκπέμπει μία μαγική δύναμη σε αυτόν που γνωρίζει την ιστορία του, βρίσκεται ένα μικρό μαγαζί που μαζεύει τους καλοφαγάδες επισκέπτες της πόλης.

Ένας χώρος ζεστός με αυτοσχέδιο κελάρι, πάνω από την μικρή μπάρα του καταστήματος, στην άκρη ένα πιάνο, για τους μουσικούς που θέλουν να παίξουν τις μελωδίες τους, ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τοπία στους τοίχους και φωτιστικά από ξηρους καρπούς στο ταβάνι. Στα ράφια του καταστήματος θα βρείς τοπικά προιόντα όπως κρασί, γλυκά του κουταλιού, παστέλι τα οποία είναι όλα προς πώληση. Ευλογημένος τόπός η Καλαμάτα, δεν μπορώ να πω!

Τι καλό απολαύσαμε; Μια πανδεσία λαχανικών για τους λάτρεις της πρασινάδας, φέτα με μέλι και σουσάμι, κοτόπουλο φιλέτο στη σχάρα, πατάτες τηγανιτές με λιωμένο τυρί (κόλαση), μακαρονάδα (μην ξεχνιόμαστε, αγαπάμε τα ζυμαρικά) και γλυκόπιοτο λευκό κρασί! Η Χριστίνα (του μαγαζιού), μια κυρία με υπομονή, πάντα υπατμών για να μας εξυπηρετήσει.

Αν βρεθείτε στην πόλη της Μεσσηνίας, μην ξεχάσετε να επισκεφτείται στην παραλία της. Στο ζαχαροπλαστείο του Αθανασόπουλου δοκιμάσαμε το καταπληκτικό εκμέκ, με παγωτό καιμάκι. Απίστευτη κρέμα και τεράστια μερίδα…Το σάκχαρο μου να κοιτάξω τελευταία.

Ξέρω τι θα πεις…Κακοπερνάω, εντελώς ειρωνικά!

Φιλιά με ίωση και πυρετό,
jane

Αφήστε μια απάντηση