Θέατρο Πόρτα

“Τι σχέση έχει ο Μικ Τζάγκερ με τον Λένιν; Τι συνδέει τον Σύντ Μπάρετ με το Θεό Πάνα; Τι ενώνει την ποίηση της Σαπφώς με τους Πινκ Φλόιντ; Ποια η σχέση του Rock ‘n’ Roll με την επανάσταση;”

porta_rock'n'roll

Rock’n’Roll μια παράσταση που αναφέρεται στο Μάη του ‘68 και την Άνοιξη της Πράγας, με την σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Κοτανίδη. Το έργο του Tom Stoppard, γεμάτο μουσική και πολιτικές συγκρούσεις.

Ήρωες…Ένας Τσέχος φοιτητής, ο Γιάν, που αγαπά τη μουσική και αγωνίζεται για έναν διαφορετικό, ανθρώπινο σοσιαλισμό. Ένας παλαίμαχος κομουνιστής, ο Μάρξ, οπαδός των σοβιετικών και απογοητευμένος από τις πολιτικές εξελίξεις. Η γυναίκα του Μάρξ, Έληνορ δίνει μάχη με τον καρκίνο, αγαπά και διδάσκει τον λυρισμό της Σαπφούς. Η κόρη τους Εσμέ, παιδί των λουλουδιών, άνθρωπος των αισθήσεων και των παραισθήσεων. Μουσική, πολιτικές συγκλίσεις και αποκλίσεις, έρωτας και επανάσταση.

Η μουσική επένδυση της παράστασης από τραγούδια των Pink Floyd, Bob Dylan, Rolling Stones, Velvet Underground, U2, John Lennon, Guns `n Roses, Grateful Dead, Beach Boys και Syd Barrett. Ομολογώ πως στο wish you were here, η συγκίνηση ήταν έκδηλη.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη η μουσική από μόνη της δεν έκανε επανάσταση, αλλά ακολούθησε τα πολιτικά γεγονότα και χρησιμοποιήθηκε σαν τρόπος έκφρασης, με μεγάλη επιτυχία. Οι κατάλληλοι δημιουργοί και καλλιτέχνες τη σωστή στιγμή, δημιουργούν θαύματα.

Πληροφορίες
Θέατρο Πόρτα
Μεσογείων 59
210 77 80 518
Τιμή εισιτηρίου: 28€

Τι μου άρεσε:
1) H ερμηνεία της Έληνορ, εξαιρετική!
2) Ο ρόλος του Μάρξ, πραγματικά γραμμένος για τον Κοτανίδη.
3) Οι μουσικές…έχω γεννηθεί σε λάθος εποχή.

Τι δεν μου άρεσε:
1) Η ενδυματολόγος θα μπορούσε να “παίξει” περισσότερο με τα κουστούμια. Το απαιτούσε η εποχή άλλωστε.
2) Στη σκηνή όπου το “μέλλον της Αριστεράς” με το “παρελθόν του κομμουνισμού” συγκρούονται, δεν δώθηκε το απαραίτητο βάρος. Εκεί κρύβεται το νόημα του έργου.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε το neolaia.gr για το διαγωνισμό που πραγματοποίησε και κλήρωσε 30 διπλές προσκλήσεις. (ήμουν και εγώ στους νικητές ;) )

Ροκάρουμε γιατί γουστάρουμε,
Jane

Αφήστε μια απάντηση