Σώζω + Κράτος = ο Σωτήρας του κράτους

Ακούει στο όνομα Σωκράτης, ξεκίνησε ως κιθαρίστας δίπλα στο Νίκο Παπάζογλου και αποκαλεί το κοινό του “πουλλλάκια μου”. Ο τραγουδοποιός που χρησιμοποιεί πολλές παρομοιώσεις στους στίχους και στις μουσικές του, η κιθάρα έχει τον πρώτο λόγο. Δεν είναι quiz είναι ο Μάλαμας!

malamas

Ακόμα και αν δεν μένει εδώ κανείς, μας υπενθυμίζει οτι τίποτα δε χάθηκε ποτέ από κανένα και μας προτρέπει να αφήνουμε μια χαραμάδα, το φώς για να περάσει. Άλλωστε δεν θα πρεπε να νιώθουμε σαν χαμένο ρούχο, όταν ο θίασος της ζωής μας αφήνει με μια πίστη μισή. Όλα για εκείνον είναι ένα όνειρο, οπου ένας Μάγος έφτιαξε τα σκηνικά και ίσως να είναι μια νεράιδα που ζεί σε έναν κήπο με λουλούδια και με φίδια.

Η πριγκιπέσσα του είναι μια γυναίκα μακρινή που αγάπησε για λίγο. Δίνει πάντα χρόνο στην κάμπια να γίνει μετάξι και ας του κοστίζει μια ζωή. Παρ’ όλα αυτά δεν φοράει τη θλίψη στέμα γιατί έχει μάθει να πετάει πέτρες στο γυαλό ακόμα και αν γυρίζουν πίσω.

Το φανατικό του κοινό ήταν εκεί. Ο κανόνας λέει πως τον Μάλαμα είτε τον λατρεύεις είτε τον θεωρείς καταθληπτικό, άρα δεν ακούς τη μουσική του. Είμαι στην πρώτη κατηγορία και δεν θα τον βαρεθώ γιατί είμαι στους “μαλαματικούς” fan.

Πληροφορίες
Ζυγός
Κυδαθηναίων 22
Πλάκα
210 3241.610

Τι μου άρεσε:
1) Ο νεαρός μουσικός Νίκος Παραουλάκης…με πνευστά και κιθάρα. Ήταν μαγευτικός!
2) Γυναικοπαρέα με Μάλαμα…ότι καλύτερο.
3) Τον είδα άλλη μια φορά…αλλά και πάλι δε φτάνει.

Τι δεν μου άρεσε:
1) Πρωινό ξύπνημα με τρεις ώρες ύπνο…δύσκολο πράγμα.

Ευτυχείς, λυπημένοι και πότες
με κρασί, με καπνό, και δυο νότες
ταξιδέψαμ’ αργά, σε κρεβάτια ζεστά
μα θαρρώ πως ξυπνήσαμ’ αργά.

Μεθυσμένη από τραγούδια,
Jane

Αφήστε μια απάντηση