Γεύσεις από Νάξο

Οι βουτιές μας ανοίγουν την όρεξη και η Νάξος ενδείκνυται για καλό φαγητό και οικονομικά φαγοπότια. Στο νησί κυκλοφορεί η πιο καλή μοσχαρίσια μπριζόλα ever! Φίλοι μου κρεατοφάγοι εδώ θα χαρείτε μαγειρευτό αρνάκι, μοσχαράκι κοκκινιστό και κόκορα με μακαρόνια.
marw_1
Ταβέρνα η Μάρω! Ένα παραδοσιακό ταβερνάκι κοντά στην πλατεία Πρωτοδικείου, με μεγάλες μερίδες, τρελούς σερβιτόρους με πολύ χιούμορ και σπιτικό κρασί, με αρκετή ρετσίνα. H Μάρω φημίζεται για τα μαγειρευτά της, τον καλοφτιαγμένο μουσακά, μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και σκόρδο, ποικιλία τοπικών τυριών όπως ξυνοτύρι, γραβιέρα, αρσενικό και λαχταριστούς τοματοκεφτέδες. Οι τιμές θα σας ξαφνιάσουν. 13-15€/άτομο. Η Μάρω λειτουργεί και τους χειμερινούς μήνες με πελάτες κυρίως τους εργένηδες του νησιού. ;)

Το ταξίδι της γεύσης έχει συνέχεια. Στον παράδεισο όπου η θάλασσα είναι ήρεμη, ο ήλιος λάμπει… στην Αγία Άννα. Στην ταβέρνα Paradiso, θα βρείτε φρέσκο ψάρι, που καλό είναι να το συνοδεύσετε με ούζο Βαρβαγιάννη (το πράσινο που είναι πιο δυνατό), τοματόπιτα άκρως χορταστική, κολοκυθάκια τηγανιτά και δροσερή σαλάτα Νάξου. Τιμές περίπου 15-20€ το άτομο.
thea
Συνέχεια στα ορεινά χωριά του νησιού. Στάση στις Μέλανες, για αρνάκι μαγειρευτό, κόκκορα κοκκινιστό με μακαρόνια και σπιτικό κόκκινο κρασί. Στην ταβέρνα του Γιώργου. Σπιτικό φαγητό, μαγειρεμένο με αγνά υλικά και άριστη εξυπηρέτηση. Επόμενος προορισμός το γνωστό Φιλότι. Εδώ η πληοψηφία των κατοίκων είναι κτηνοτρόφοι. Οπότε μια μοσχαρίσια με τις γνωστές τηγανιτές πατάτες είναι από τις καλύτερες επιλογές. Αν είστε fan των “έσω” δοκιμάστε συκώτι ψητό, απλά τέλειο! Που αλλού; Στην ταβέρνα του Λυκούρη! Εδώ δεν θα βρείτε χαριτομενιές και τσαχπινιές στο σερβίρισμα. Ο ιδιοκτήτης είναι βαρύς και ασήκωτος, αλλά επαγγελματίας σωστός, με ποιότητα και γενναιόδωρες μερίδες!

Καλή μας όρεξη! Οι βόλτες γέμισαν το στομάχι τους με δύο κιλά και τώρα ήρθε η ώρα της λιτότητας.
Αυτά παθαίνει μάτια μου όποιος τσιμπολογάει. :P

Τι μου άρεσε:
1) H επιτηδευμένη γκρίνια του αρσενικού της παρέας! Από Αιγόκερo τι άλλο να περιμένεις; :)
2) Τροπικό μαύρισμα…I love it!

Τι δεν μου άρεσε:
1) Καλά τα κοψίδια και οι βάφλες αλλά οι καταχρήσεις πληρώνονται!
2) Mini διακοπές φέτος…του χρόνου θα πάρω το αίμα μου πίσω (καλά να είμαστε).

Πάλι ριμαδοέφαγα,
Jane


Αφήστε μια απάντηση