Βόλος: Βουνό ή Θάλασσα

volos

Έψαχνα αφορμή για ταξίδι. Η καλύτερη αφορμή είναι τα γενέθλια της Ιλεάνας. Γίνεται μόνο 22 ετών (θα θελε :P ). Σεργιάνι στα παλιά λημέρια, του Βόλου. Μια από της αγαπημένες μου πόλεις, με συνδιασμό θάλασσας και υπέροχων ορεινών χωριών. Ένα μέρος που έχει εκμεταλλευτεί το λιμάνι του, με τα απίστευτα τσιπουράδικα και τους απολαυστικούς μεζέδες του.

Επίσκεψη στον Ποσειδώνα (τσιπουράδικο) που βρίσκεται στην παραλία της πόλης. Με τσίπουρο Θεσσαλίας, καλαμαράκια τηγανιτά, καβουροδαγκάνες, πατατοσαλάτα, γαρίδες, μυδοπίλαφο και ότι τραβάει η όρεξη σου από το βυθό της θάλασσας. Παρεμπιπτόντως το τσίπουρο είναι φάρμακο. Εξαφάνισε τον πονοκέφαλο από το πρώτο κιόλας 25αράκι. ;)

Απογευματινό καφεδάκι στο Άρωμα. Στο γνωστό Green Park της παραλίας, ιδανικό μέρος για όλους, από οικογένειες που θα “παρκάρουν” τα πιτσιρίκια τους στην παιδική χαρά έως φοιτητές που αράζουν για τάβλι. Στο Άρωμα αξίζει να πιείτε μπύρα, για να απολαύσετε πίτσα. ο λεγόμενος μεζές που συνοδεύει το αλκοόλ. Που να βρεις τέτοια στην Αθήνα :(

Βραδινή διασκέδαση στο O-Bar! Στην Αγριά Βόλου, το clubing χτυπάει κόκκινο με bit ρυθμούς, μεγάλες παρέες νέων και καθαρά ποτά. Τέλεια επιλογή για δροσερό μεθύσι, καρπούζι κομμένο στη μέση (δοχείο) γεμισμένο με αλκοόλ και αρκετά καλαμάκια. Ειδικά αν έχεις πιει και δύο μαργαρίτες πριν, κάνεις κεφάλι σε χρόνο dt. Το O-bar έχει υπέροχο service και όμορφο προσωπικό (ένα συν παραπάνω). Χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και γέλια που δείχνουν ότι δεν πέρασαν τα χρόνια. όλα έμοιαζαν όπως χθες.

Τι μου άρεσε:
1) Μαζευτήκαμε και θυμηθήκαμε τα παλιά! Νέα, γεγονότα και στιγμές που μας κρατούν ακόμα μαζί!
2) Η φίλη μου πιο χαλαρή από ποτέ και σαφώς συνειδητοποιημένη!
3) Ο Βόλος όπως πάντα γοητευτικός.

Τι δεν μου άρεσε:
1) Λίγες οι μέρες. Μια βδομαδούλα ακόμα δεν θα με χάλαγε, καθόλου.
2) Οι ρυθμοί στην επαρχία είναι διαφορετικοί. Στην πρωτεύουσα είμαστε ροπμοτάκια των υποχρεώσεων μας.

Πολλά φιλιά αναμνήσεων,
Jane

Αφήστε μια απάντηση