Φρέσκο Ψάρι @Σύνταγμα

Στο κέντρο της πρωτεύουσας ποτέ δεν μύρισε φρέσκο ψάρι, σπιτική φάβα και δροσερή σαλάτα. Πότε μη λες ποτέ, γιατί η Εύα έχει τις συνταγές της ελληνικής κουζίνας και τις προσφέρει καθημερινά στους επισκέπτες της Αθήνας. «Το παραδοσιακό» είναι ένα μικρό οινομαγειρίο στο Σύνταγμα, που εξυπηρετεί συνήθως τουρίστες αλλά και λάτρεις της σπιτικής κουζίνας.

Ξεχάστε τις πάπιες με δαμάσκηνα και τα μακαρόνια al’ pesto. Εδώ γευόμαστε θράψαλα τηγανητά,χταπόδι ψητό, μαρίδα, φάβα Σαντορίνης, πικάντικη σαλάτα και μαμαδίστικο μουσακά. Τα θαλασσινά του παραδοσιακού μυρίζουν όντως θάλασσα και δεν αγαπούν την κατάψυξη. Προτιμήστε το πατάρι όπου είναι ήσυχα. Τα ζεστά μεσημέρια, τα τραπεζάκια έξω είναι ιδανική επιλογή. Τιμές λογικές σε σύγκριση με την ποιότητα πάντα, μουσικές που παραπέμπουν σε σκυλάδικο και σέρβις με κατανόηση. (Απόλλωνος 4, Σύνταγμα, 210-3243220)

Αφού πήραμε δυνάμεις κατηφορίζουμε την Ερμού, βλέπουμε το πειρατικό cd της Τζούλια στην τιμή των 5euro, ένα παρεάκι που αποκαλεί την Καπνικαρέα Τσιμινιέρα (;), περίεργα ντυσίματα, πολλά μπιχλιμπίδια στους ανθρώπους και καταναλωτικά όργια στα εσωρουχομάγαζα. Στάση για παγωτό στη νέα gelateria-pasticceria που ακούει στο όνομα Mattonella. Με ευγενικούς υπαλλήλους που κάτι μου θυμίζουν αλλά ακόμα το ψάχνω, καλή ποιότητα σε γλυκά και παγωτά, πετυχημένο καφέ και όμορφα χαμόγελα (Ερμού 82, Πλ.Μοναστηρακίου, 210-3251717)

Τι μου άρεσε:

1) Δεν θα μιζεριάσω ποτέ όσο έχω φίλους.
2) Να χαζεύω τους περαστικούς στην Ερμού.
3) Που η ζωή στο κέντρο έχει χρώμα και παράξενα.

Τι δεν μου άρεσε:

1) Πήρα τον Gummy Bear για τον ανηψιό μου, σταυρώστε με!
2) Τώρα τελευταία, το μυαλό μου (όσο έχω) κάνει περίεργα παιχνίδια με την τέχνη.

Αρχίζω και με φοβάμαι,
Jane

One Comment

  1. Bottoms up! Το δικό μου μυαλό κάνει περίεργα παιχνίδια με τη Τέχνη τα τελευταία 34 χρόνια και προς το παρόν δεν μου μου ‘χει βγει σε κακό! :Ρ

    Τη gelateria θα τη δοκιμάσω κάποια στιγμή, αλλά αυτό με το φρέσκο ψάρι σε φτηνή τιμή δίπλα στη καπνικαρέα, apologies αλλά δεν μου κάθεται και πολύ καλά. α, επισης τα θράψαλα νομίζω ότι συχνάζουν σε ανοικτά νερά (κέντρο του αιγαίου ένα πράγμα) κι αν το χταπόδι ψητό δεν έχει εναλλακτική χρήση τη τοποθέτηση αντί λάστιχου σε σφεντόνες, ή την βίαιη εξαγωγή δοντιών χωρίς αναισθητικό, όπως είναι σχεδόν σε όλη την ελλάδα με εξαίρεση ελάχιστες νησιώτικες ταβέρνες, είμαστε υπερβολικά τυχεροί…. :Ρ

Αφήστε μια απάντηση