15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Φέτος όπως κάθε χρόνο, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Άλσος του Γουδή (με είσοδο 6€) μας θύμησε οτι «Δεν είναι οι μεταναστές οι εχθροί μας, εχθροί μας είναι αυτοί που κλέβουν τη ζωή μας.»

Στις 9 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή, ανηφορίζουμε στο Άλσος Γουδή, για να παρακολουθήσουμε το ντοκιμαντέρ της Βασιλικής Κατριβάνου «Κυπραίες», τους Skaribas & τους Deus Ex Machina επί σκηνής. Στο περίπτερο της Σιέρα Λεόνε είδαμε ξύλινα βραχιόλια χειροποίητα, απολαύσαμε γλυκά από Συρία, ενημερωθήκαμε για τους Αντιρησίες Συνείδησης (διότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν συνείδηση) και ήπιαμε τις μπύρες μας με θέα το πολυφυλετικό χαρακτήρα της βραδιάς.

Την Κυριακή, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τραγουδά την «Αμερική«, ο τελικός μεταξύ Ισπανίας-Ολλανδίας εξελίσσεται, οι Encardia με μουσικές από Κάτω Ιταλία προσφέρουν ρυθμό και ο Στάθης Δρογώσης μιλά για τον Κανέλλο. Είδαμε έκθεση ζωγραφικής από Τούρκους κρατουμένους, έκθεση σκίτσου με θέμα την Οικονομική Κρίση, ταλαντευτήκαμε μεταξύ «Αυτονομίας ή Βαρβαρότητας» και σταθήκαμε για ώρα στο περίπτερο του Σχολείου των Μεταναστών, που λειτουργεί τις Κυριακές στα Εξάρχεια.

Τι μου άρεσε:
1) Η συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα. Παιδιά ζωγραφίζουν επι τόπου, t-shirt με θέμα τον ρατσισμό και τα εκθέτουν προς πώληση.
2) Οι χορευτικές επιδόσεις των Αιγύπτιων μεταναστών.
3) Η έκθεση αφίσσας με θέμα τη μετανάστευση & τον ρατσισμό.

Κάθε χρόνο δηλώνουμε παρών,
Jane

2 Comments

  1. Πρόπερσι, αν θυμάμαι καλά, είχανε και γεύσεις απ’όλες τις χώρες. Ήταν πολύ ενδιαφέρον γιατί ως γνωστόν όλα περνάνε και από το στομάχι.
    Προσπάθεια που αξίζει πάντα να την στηρίζουμε.

  2. πασχαλίτσα!

    ήμουν κι εγώ εκεί…
    αλλιώτικος αέρας..η κάπνα από το σουυβλάκι αναμειγνυόταν τέλεια με το κους-κους …!

Αφήστε μια απάντηση