Salero

Μία από τις Κυριακές που η ζέστη, σου τη βαράει, οι κατσαρίδες σουλατσάρουν στα σιφόνια του σπιτιού σου, ο ύπνος σε έχει (ξανα)θυμηθεί και περιμένεις τις διακοπές με αγωνία, αν έρθουν και αυτές!

Μεσημέρι, η Αθήνα έτοιμη να φλιπάρει από την ησυχία, ο ήλιος καυτός και εμείς στη ραστώνη του καλοκαιριού αναζητούμε γεύσεις στο Salero της Βαλτετσίου. Κουζίνα Ισπανική και όχι μόνο. Σημαίνει αλατιέρα και μεταφορικά γευστικός. Το επιλέξαμε για την καλαίσθητη διακόσμησή του, γιατί διαθέτει στην πίσω πλευρά άνετη αυλή, το σέρβις είναι ευγενικό και έχει δροσερές σαλάτες. Επιλέξαμε ριζότο με κατσικίσιο τυρί, κοτόπουλο και τοματίνια, σαλάτα πράσινη με σταφίδες, κουκουνάρι, σως μουστάρδας – μελιού και ένα ποτήρι σαγκριά με φράουλα και λευκό κρασί (super γεύση). Ο χώρος του Salero αξίζει για μεσημέρια με παρέα και όρεξη για cocktails. Να σημειωθεί οτι το Salero είναι ένα από τα σημεία που θα βρείτε την FAQ (free press).

Παρατηρήσαμε οτι κάπως κάπου κάποτε συναντάμε γνωστά πρόσωπα, οικείες φυσιογνωμίες, άνθρωποι που μας θυμίζουν πολλά, άτομα που φέρνουν τύχη. Παράλογο δεν ξέρω, αλλά περίεργο σίγουρα. Ο σερβιτόρος θύμιζε φάτσα από τα παλιά ή τύπο της τηλεόρασης. Σπάσαμε το κεφάλι μας, τρίξαμε τα δόντια, φάγαμε νύχια, αλλά τζίφος. Την επόμενη φορά θα πετάξουμε το χρυσόψαρο από τη μνήμη μας και θα επαναφέρουμε τον ελέφαντα!

Πληροφορίες
Βαλτετσίου 51
Εξάρχεια
2103813358

Τι μου άρεσε:

1) Δεν έχουμε πρόγραμμα τις Κυριακές και γουστάρουμε!
2) Η σαγκριά με φράουλα και λευκό κρασί δροσίζει, δοκιμάστε.

Τι δεν μου άρεσε:

1) Η εβδομάδα ξεκίνησε απρόοπτα, με μια δολοφονία.
2) Πολύ σίγουρη δείχνω, αλλά δεν είμαι!

Όσο κι αν κανείς προσέχει,
Jane

Αφήστε μια απάντηση