Σέριφος: το ερωτικό μπαλκόνι του Αιγαίου

Ξέρω, ξέρω, χαθήκαμε. Θες το καλοκαίρι, οι διακοπές, η αλμύρα και ο ήλιος, απλά ξεχαστήκαμε στις αγαπημένες Κυκλάδες. Φέτος αναζητήσαμε ήσυχα νησιά, με αμμουδερές παραλίες, μη κοσμοπολίτικα, μικρά πλακόστρωτα, με θέα στο Αιγαίο. Μετα από συνοπτικές διαδικασίες, επιλογή μας … η Σέριφος!

Photos by katrinpi

Ένα νησί για εσωτερική αναζήτηση, ασκητική ζωή, φωτιές στην παραλία, αιώρες στους ίσκιους των πεύκων, χαμηλές τιμές και χαλαρά ποτάκια. H παραλία στα Λιβαδάκια ήταν ιδανικά πλασμένη για την παρέα. Ο κόσμος του camping μύριζε ψαγμενίλα, η πίσινα μπορεί να θύμιζε λιγάκι balux, αλλά την τιμήσαμε δεόντως, διότι είμαστε μεγάλα καπιταλόνια καταβάθος. Δοκιμάσαμε φρέσκο γαυράκι, στο Ουζερί της Καλής (στο Λιβάδι του νησιού, το γνωστό λιμάνι), απολαύσαμε κρύα μπύρα στο Yatch Club, υπό τους ήχους θαυμάσιων μουσικών επιλογών (τηλ. 2281051888). Γλυκαθήκαμε από τα γενναιόδωρα εδέσματα στο Μέλι και τυλίξαμε δυο πιτόγυρα στο σουβλατζίδικο Tootsie (Λιβάδι, δίπλα στο Γυμνάσιο, τηλ.2281051343). Πραγματικά απορώ με την ευρηματικότητα του ονόματος. Στην ταράτσα του Άνεμος cafe (τηλ.2281051783), απολαύσαμε ελληνικό καφέ & γλυκό του κουταλιού (ποικιλία απο συκαλάκι, κυδώνι, σταφύλι). Σαβουριάσαμε μακαρονάδες στην ταβέρνα Αλέξανδρος & Βασιλεία, στα Λιβαδάκια και δεχτήκαμε αφιέρωση στο πίσω μέρος της απόδειξης, από το σερβιτόρο. (Μανίτο, καμία έκπτωση παίζει; Γιατί από γλυκόλογα χορτάσαμε.)

Απογευματάκι στη Χώρα του νησιού, σημαίνει πανοραμική θέα, βόλτα στο εκκλησάκι, φρεσκοβαμένα σοκάκια, σύντομη στάση στο δημαρχείο, για ρακές στο καφέ του Στράτου (εκεί είδαμε το Φοίβο Δεληβοριά). Αξιοσημείωτο μπαράκι το Αέρινο (ή μήπως Αερινό). Έχει ευγενικό σερβιτόρο, που μεταξύ αστείου και σοβαρού μας υπενθίμησε οτι θα τον πεθάνουμε, λόγω αλκοόλ. Ωραίος χώρος, με ζεστή ατμόσφαιρα, καλόγουστη διακόσμηση είναι ο Καραβόμυλος (2281051261). Γνωστό ρακάδικο του νησιού, που πολλοί το προτιμούν για φαγητό. Η πρώτη εβδομάδα των διακοπών έλαβε τέλος. Σαλπάρουμε για αλλού, άλλος με τη βάρκα μας;

Τι μου άρεσε:

1) H «χρυσόσκονη» που έκανε γυαλιστερή την αμμουδία.
2) Τα μεσημεριανά cocktails στην πισίνα του camping (με τιμή 7€)
3) Οι περσίδες του Αυγούστου μας βρήκαν ξαπλωμένους στην αμμουδιά.
4) Η διακόσμηση του Yatch Club. Θυμίζει παλιό ιστιοπλοϊκό.
5) Πλέον είμαι η βόλτα που τη θυμάσαι.

Τι δεν μου άρεσε:

1) Τα απαγορευμένα ονόματα το φετινό καλοκαίρι (αυτοχαστουκίζομαι).
2) Πόσο διαφορετικά κυλάει η ζωή στο νησί, ενώ στην πόλη μιζεριάζουμε τις ζωές μας με κίνηση, γκρίζο και ρουτίνα.

Η πολύ βόλτα τρώει τον αφέντη,
Jane

Αφήστε μια απάντηση