Pairidaeza: Ο παράδεισος της Καρύτση

Pairidaeza : Στα Αραβικά σημαίνει παράδεισος, στη νυχτερινή Αθήνα μεταφράζεται σε καλόγουστο διακοσμημένο bar της Καρύτση, που λατρεύει τη μαύρη μουσική.

Ένας χώρος που πολλοί λένε ότι θυμίζει Λονδίνο, άλλοι πιστεύουν ότι ταιριάζει σε Γαλλικό bistrot. Εδώ στην Ελλάδα έχει αγαπηθεί από πολλούς που δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Διαθέτει κλασσική δυνατή μπάρα, με καθαρά ποτά. Προσφέρει χειροποίητες πίτες και πιάτο ημέρας, για τους φίλους της γεύσης. Συνδυάζει μοντέρνα και κλασσικά στοιχεία στην διακόσμησή του. Είναι must οι άνετοι δερμάτινοι καναπέδες. Προσφέρει «στέγη» σε καπνιστές και μη. Το πατάρι του, θα το αγαπήσετε γιατί θυμίζει χουχούλιασμα και έχει θέα στη Πλατεία Καρύτση. Εδώ οι DJs εναλλάσσονται καθημερινά αλλά τα ακούσματα επιμένουν σε «black» soundtracks.

Πληροφορίες
Παρνασσού 3
Πλ. Καρύτση
2103210233

Τι μου άρεσε:

1) Βρήκα martens, χρώματος φούξια από υλικό λουστρίνι. Σου ακούγεται κάπως, αλλά είναι τόσο pop, και ταιριάζουν με τα μαύρα ρούχα που επιλέγω συνεχώς. Έτσι κάνουν τη διαφορά. Θα τις πάρω και ας μείνουν στη ντουλάπα.
2) Το καφεδάκι ήταν άριστο, από θέμα αισθητικής και κρέμας.
3) Το Χριστουγεννιάτικο κλίμα που έχει φτιάξει το μαγαζί. Χωρίς υπερβολές και ενώ λείπει το κλασσικό δέντρο στολισμένο σε μια γωνία.

Τι δεν μου άρεσε:

1) Οι διπλανοί μου, μια παρέα ειδικευόμενων ιατρών. Δεν θέλω να πέσω στα χέρια τους. Αχρείαστοι να’ ναι!
2) Μας πρότειναν να πιούμε καφέ «στο πασάκι». Γλυκιά μου σερβιτόρα, στο πασάκι πίνεις εσύ καφέ με παρέα τεσσάρων ατόμων;
3) Στους τρεις, ο ένας καπνίζει. Ε δεν πάμε μπροστά. Χαρμάνης!

Δύο και σήμερα,
Jane

Αφήστε μια απάντηση