Χριστουγεννιάτικες Προετοιμασίες

Σε έξι μέρες από σήμερα, η αγαπημένη γιορτή των παιδιών είναι γεγονός. Οι βόλτες προετοιμάζουν το κλίμα ώστε να μην πέσει η ψυχολογία μας όσο και οι θερμοκρασίες της επίκαιρης Φιλανδίας.

Στόχος νούμερο ένα. Να μυρίσει η κουζίνα Χριστούγεννα. Σύντομες συνταγές, για σοκολατάκια κουβερτούρας με καρύδι. Αν ξέρετε να δουλεύετε κατάλληλες θερμοκρασίες για μπεν μαρί, τότε τίποτα δεν έχετε να φοβηθείτε. Απλά λιώστε κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι, αφού το τοποθετήσετε μέσα σε μιά κατσαρόλα με ζεστό νερό (οχι βραστό), καθαρίστε προσεκτικά τα καρύδια, και με τη βοήθεια κουτάλας προσπαθήστε να τοποθετήσετε μικρές δόσεις από το μείγμα σε λαδόκολλα. Βάζουμε τα σοκολατάκια για 10 λεπτά στην κατάψυξη. Έτοιμος ο σοκολατένιος πειρασμός.

Από τη κουζίνα στο Κέντρο της Πόλης, στο Γκάζι. Το meet market (δεν είναι κρεοπωλείο, όπως πιστεύει κάποιος φίλος) πραγματοποιείται στον χώρο της Τεχνόπολις, είναι ένα είδος bazar, με χειροποίητα αντικείμενα. Εδώ θα βρεις κηροπήγια, δερμάτινα πορτοφόλια, περίεργα αξεσουάρ, ρούχα και παπούτσια με vintage διαστάσεις, χειροποίητες σβούρες, σαπούνια αρωματικά, τσάντες με καλλιτεχνική άποψη. Βαδίζουμε προς την Κωνσταντινουπόλεως με προορισμό το μπαράκι με την αγαπημένη μουσική. Alley Cat. Ποτάκι σε ήχους ρόκ, με 30άρηδες που δεν το βάζουν κάτω.

Τελευταία Κυριακή του χρόνου για τα εμπορικά καταστήματα που μένουν ανοιχτά. Η πρωτεύουσα γεμίζει κόσμο, που βολτάρει, ενώ σπάνια ψωνίζει λόγω κρίσης. Η γνωστή Πλατεία Συντάγματος φέτος δεν έχει φλεγόμενο δέντρο. Περπατάμε τη Σταδίου. Στάση για σύντομα ψώνια, γυναικείας κατηγορίας, αξεσουάρ που συνοδεύουν ένα φόρεμα. Κατηφορίζουμε προς Καρύτση, ψάχνουμε κόκκους καφέ, καλά αλεσμένους και χύμα ξηρούς καρπούς, στις κάθετες οδούς της Κολοκοτρώνη. Η γωνιά του καφέ, Πραξιτέλους 4. Επίσκεψη, στο Απολλώνιο (Ευαγγελιστρίας & Καλαμιώτου) για το γνωστό κουλούρι Θεσσαλονίκης. Το καλύτερο της Αθήνας. Για υφάσματα, λευκά είδη, κορδέλες και είδη ραπτικής, στην Αθηναϊδος. Μικρά χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, γούρια, ρόδια και ασημένια είδη. Στο Moda Pari (Ρόμβης 26-28).

Εάν οι μυρωδάτες γεύσεις από τη Μινιατούρα (Ρόμβης 21, Σύνταγμα, 2103233459) σας προκαλούν, τότε μια στάση απαιτείται. Δοκιμάστε μαγειρευτά ή πιάτα της ώρας, στο μικρό εστιατόριο που ανοίγει στις 12 το μεσημέρι και μένει μέχρι τις 7 το απόγευμα. Με λίγα τραπέζια, από το 2002 βρίσκεται στο Κέντρο της πρωτεύουσας. Δοκιμάστε Σφέλα Μεσσηνίας Σαγανάκι, Ψαράκια Μαρινάτα, Μπακαλιαροκεφτές αν αγαπάτε τα θαλασσινά ή Μπιφτέκια 4 Κρεάτων Σχάρας, ζουμερά και καλοψημένα. Από τα πιάτα ημέρας ξεχωρίζουμε τα κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μοσχαρίσιο κιμά. Οι λάτρεις της θάλασσας και της πάστας, ας επιλέξουν φρέσκα ζυμαρικά με γαρίδες και μύδια. Κλείνουμε το δείπνο μας με ένα διπλό ελληνικό.

Καλές προετοιμασίες & βόλτες γιορτινές,
Jane

2 Comments

  1. va

    τι εννοείς «τριανταρηδες που δεν το βάζουν κατω»????????
    λες και μιλάς για ογδοντάρηδες…ΑΙΣΧΟΣ!!!!!

  2. Μη νευριάζεις, διότι δείχνεις σε ποιο target group ανήκεις 😛

Αφήστε μια απάντηση