Franco’s @Καβάλα

Λίγες μέρες πριν, έμαθα τα γνωστά συνθήματα «Κότες Καβαλιώτες», «οι βάρκες σας κουνιούνται» και πολλά πετυχημένα που διαιωνίζουν την έχθρα μεταξύ Δράμας-Καβάλας.

Η Καβάλα έχει ένα avantage … διαθέτει θάλασσα, κάστρο (που μένει φωτισμένο μέχρι τη μία το βράδυ) αλλά δε διαθέτει σιδηροδρομικό σταθμό. Κτήριο άξιο προσοχής, το Δημαρχείο της. Ανεβάζοντας το βλέμμα, συναντάς το μικρό εκκλησάκι της Παναγίας, δεσπόζει σε μικρό λόφο και είναι γραφικότατο. Ας μιλήσουμε όμως για τα στέκια που επισκεφτήκαμε. Το Franco’s, που βρίσκεται πίσω από τον ΟΤΕ, είναι μια minimal εκδοχή της περατζάδας του δικού μας Κεραμεικού. Έχει mainstream μουσικές (ελληνικές και μη), όμορφο κατάλογο με καλλιτεχνικές φωτογραφίες από τα μέρη της πόλης και διαθέτει κόσμο από 20 έως 40 ετών. Κινείται σε ασπρόμαυρους χρωματισμούς, ενώ στο φωτισμό «ξεφεύγει» κατά πολύ με μπλε και κόκκινο χρώμα.

Το κιτς αποκορύφωμα της πόλης, κρύβεται στα παλιά καπνομάγαζα πίσω από το Δημαρχείο, έχει το όνομα Motel, είναι club, με είσοδο 7ευρω, ενώ γεμίζει από ηλικίες 15 έως 30 κάτι. Προσοχή, ο κόσμος που συχνάζει στο Motel είναι λυκειόπαιδα και κάτω, που βγαίνουν για το πρώτο τους φάσωμα με τις συμμαθήτριες τους. Η αμέσως επόμενη κατηγορία είναι κάγγουρες 25 ετών με μοστραρισμένες ξανθιές αλόγες, που στη συνέχεια θα λικνιστούν πάνω στη μπάρα. Η πιο «τελευταία» εκδοχή διασκέδαση, που συνηθίζεται στις επαρχιακές πόλεις, όμως συχνάζει και στις δήθεν πρωτεύουσες. Απλά λόγω πολλών περιοχών δεν τη συναντάμε καθημερινά. Μερικοί θεωρούν αυτά τα μαγαζιά cult, για άλλους αξίζουν μόνο για το μουτράκι του σερβιτόρου και άλλοι ψάχνουν να τοποθετήσουν γλάστρα με πολύ οξυζενέ, στο πλευρό τους.

Ακολουθεί Δράμα,
Jane

Αφήστε μια απάντηση