Casablanca με Σωκράτη

To 1942 κυκλοφόρησε η ταινία με τίτλο Cablanca, με στόρι σχεδόν απλό. Ένας εξόριστος Αμερικανός (Humphrey Bogard) βρίσκεται ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην Καζαμπλάνκα του ΒΑ παγκοσμίου πολέμου, όπου αποτελεί πέρασμα από την κατεχόμενη Ευρώπη. Μια ταινία που θεωρείται μια από τις 5 καλύτερες ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου, με χαμηλό budget αλλά μεγάλη επιτυχία.

Στην Αθήνα όμως δεν πρόκειται για ταινία αλλά για μουσική σκηνή, που βρίσκεται στα Εξάρχεια. Ο χώρος που εμπιστεύτηκε ο Σωκράτης Μάλαμας για τις φετινές του εμφανίσεις. Ένα πέρασμα από τα Εξάρχεια γίνεται με Live μουσικές, οι οποίες πήραν την αναμενόμενη παράταση τους, έως 16 Απριλίου 2011. Οι 7 προκαθορισμένες εμφανίσεις του Σωκράτη αυξήθηκαν. Γιατί όχι; Το κοινό του Σωκράτη είναι φανατικό, πανταχού παρόν!

Από τη σκηνή και τη μουσική του Σωκράτη περνούν η Μαρίνα Δακανάλη και η Φωτεινή Λαμπρίδη. Μη με ρωτάς τι θα ακούσεις; Τα γνωστά έντεχνα κομμάτια απ’ όλη τη δισκογραφία του Σωκράτη Μάλαμα, τα δικά του λαϊκά άσματα που για εκείνον περιλαμβάνουν Σιδηρόπουλο & Άσιμο. Αναλόγως την οπτική γωνία που θέλεις να βλέπεις τα πράγματα. Άλλο ένα ταξίδι με μουσικές που αγαπήσαμε, αγαπάμε και θα αγαπάμε.

Πληροφορίες
Casablanca
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής 3
Τηλ.: 210 3811175
140 €/φιάλη & 15 € με ποτό στο μπαρ

Τι μου άρεσε :
1) Η διπλανή κυρία που για τρίτη φορά φέτος επισκεπτόταν το Σωκράτη στο Casablanca.
2) Η Μαρίνα Δακανάλη πάντα προσγειωμένη, με άρτια ερμηνεία.
3) Καβατζώσαμε και σκαμπώ. Αν έχεις τύχη διάβαινε.
3) Τα πικάντικα σχόλια της μητέρας του Σωκράτη. «Γιατί παιδί μου βρυχάσαι; Πιο λεπτά, πιο αέρινα». Πάντα οι γονείς κρίνουν & η γνώμη τους μας καταπονεί!

Τι δεν μου άρεσε:
1) Ο Σωκράτης έκανε ελάχιστα σχόλια μεταξύ των κομματιών, είχε μια βιασύνη που δεν θα τη δικαιολογήσω. Κάποιες φορές πίστευα ότι άκουγα cd.
2) Η Φωτεινή Λαμπρίδη αρκετά σφιγμένη. Δεν μου έδωσε τη χαρά να ξαναπροσπαθήσω να την ακούσω. Maybe Another time.
3) Ψόφιο το κοινό εκείνο το βράδυ. Αφού ο μέντορας του ήθελε να βρεθεί στο Ν.Κόσμο να τα πιει.

Όποιος κοιμάται μοναχός
κάνει πως δεν τον νοιάζει
,
Jane

3 Comments

  1. panos.i

    ston batman na upotheso ?

  2. Μάγος είσαι; Κοινό μυστικό…

  3. Vanessa

    1) Πήγες Σάββατο; Οχι; Κρίμα γιατί τότε δεν έχει καμία βιασύνη. Ίσα – ίσα που κάθεται και μόνος του κανα δίωρο σχεδόν στο τέλος λέγοντας διασκευές (εκεί να δείς κουβέντα…)

    2)Καλή η Λαμπρίδη αλλά τι να το κάνεις, 2 τραγούδια μόνη της λέει και τέλος. Διάλειμματάκι δηλαδή.

    3) Γενικά ψόφιο το κοινό και λογικό. Με 3.627 τραπέζια ο ένας πάνω στον άλλο και μόνο τη σκάλα να προσπαθεί να δώσει λιγο παλμό (όταν δε προσπαθεί κάποιος να τη διασχίσει) δύσκολα τα πράγματα.

    Οπότε καταλήγουμε στο ίδιο πάντα: Άντε να καλοκαιριάσει να τον δούμε σε καμιά συναυλία – επαρχία κατα προτίμηση. 😉

Αφήστε μια απάντηση