Vamos Amigos

Κάπου στη Ν.Σμύρνη η μεξικάνικη κουζίνα συναντά την αφοσίωση των Ελλήνων. Στο Vamos Amigos θέλει κουράγιο και υπομονή να βρεις τραπέζι. Περίπου 30′ αναμονή στο πεζοδρόμιο της Κοραή, στον αριθμό 11. Κόσμος πολύς, παρέες, ζευγάρια. Κοντά στο γήπεδο του Πανιωνίου, οι μαργαρίτες και τα μπαχαρικά του Μεξικού προσφέρονται σε έναν καλαίσθητο χώρο.

Ξεκινάμε με πικρία, παρατηρώντας έναν από τους πιο υπεροπτικούς μέτρ της Αθήνας. Χωρίστρα στο πλάι, γιάπικο ντύσιμο, επιτηδευμένη ευγένεια, ύφος σνομπισμού προς την κοπέλα που ανοιγοκλείνει την πόρτα του μαγαζιού (δουλειά και αυτή). Μπήκαμε στην αναμονή. Βρήκαμε τραπέζι για δύο. Προσοχή ο χώρος διαθέτει απίστευτη οχλαγωγία, σε σημείο που δεν ακούς τον απέναντι σου.

Ξεκινάμε με μια mixta σαλάτα με λάχανο, μαρούλι, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι σε καλοψημένη τορτίγια και σως γιαουρτιού. Συνέχεια με κοτόπουλο μαριναρισμένο με μπαχαρικά, συνοδευόμενο με πατάτα ψητή και φρέσκα λαχανικά. Ένα ποτήρι δροσιστική σακγριά. Τιμή 20-25€ το άτομο.

Πληροφορίες
Αδ. Κοραή 11
Νέα Σμύρνη
2109332220

Τι μου άρεσε:
1) Η διακόσμηση του χώρου σε γήινες αποχρώσεις.
2) Η αντοχή του σερβιτόρου να μεταφέρει πιάτα χωρίς δίσκο, στο ένα χέρι. Τέχνη οχι παίξε γέλασε.

Τι δεν μου άρεσε:
1) Φυσικά ο μέτρ. Δεν θέλει ερώτημα.
2) Η διπλανή μπιμπιμπό με απίστευτα σπαστικό ψεύδισμα και φωνή μου θύμιζε να έχει καταπιεί ήλιο.
3) Οι άνθρωποι που συχνάζουν στο μαγαζί θυμίζουν νεόπλουτους με πανάκριβο ντύσιμο που έχουν παρκάρει το κότερο και έχουν ξεχάσει το γυαλί ηλίου στο κεφάλι ως τα μεσάνυχτα. Τρέχουν οι δουλειές βλέπεις και δεν προλαβαίνουν.
4) Ο διπλανός συνοδός της μπιμπιμπό έριχνε κλεφτές ματιές στις συζητήσεις μας. Δεν παρακολούθησε το «ήλιο» του ούτε λεπτό. Από υποχρέωση είσαι μαζί του;

Καλύτερα στο Μεξικό,
Jane

4 Comments

  1. jerry

    πως είναι κάποια που έχει καταπιεί ήλιο??? λάμπει η καίει???
    πού καλό το μαγαζί, εγκρίνω και εγώ..

  2. @jerry

    Έχει σπαστικά λεπτή φωνή και νιαουρίζει ή μιλάει σα να μην έχει καταπιεί το σάλιο της,
    ή καλύτερα της κόλλησε η γλύκα της καραμέλας στο φάρυγγα.
    Εγκρίνω μόνο το χώρο.

  3. mitsos

    Όλα τα λεφτα τα «Τι δεν μου άρεσε» σχόλια…

  4. alex

    ΜΑ πού τα είδατε όλα αυτά;Το μαγαζί είναι σε όλα υπέροχο. Οι υπάλληλοι πάντα ευγενικοί και το φαγητο πάντα προσεγμένο. Πηγαίνω εδώ και ένα χρόνο 2 φορές το μήνα περίπου και πάντα μένουμε ευχαριστημένοι. Τί να πω…

Αφήστε μια απάντηση