Νίκος Ζουρνής @Πυρήνας

O Νίκος Ζουρνής είναι ένας νέος τραγουδοποιός που μας συστήθηκε το 2009 με τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Χιλιόμετρα» , όπως αναφέρει στη συντέντευξή του στο MixGrill. Με αφορμή τις δυο εμφανίσεις του στον «Πυρήνα» τον γνωρίσαμε ακόμα καλύτερα μέσα από το live του.

Πολλοί θα πουν οτι θυμίζει Σωκράτη Μάλαμα. Ίσως να έχουν δίκιο, όμως έχει μέλλον μπροστά του και σίγουρα ξέρει να μας πείσει οτι δεν μιμείται κανέναν. Άλλωστε, ο Μάλαμας είναι ο άνθρωπος που άκουσε to demo του νέου μουσικοσυνθέτη και έβαλα το χεράκι του για να κυκλοφορήσει ο πρώτος δίσκος, με τίτλο «Χιλιόμετρα». Ήχος καθαρός, με επιρροές από παραδοσιακή και ρεμπέτικη μουσική, οπαδός του στυλ «κιθάρα-φωνή», μια συνεργασία με τον Μανώλη Λιδάκη, επίσης δημιουργός στο δίσκο της Μαρίας Λούκα. Κάπως έτσι το ταλέντο αρχίζει να ξεδιπλώνεται.

Τον είδαμε στον Πυρήνα παρέα με τους Αυγερινή Γάτση (τραγούδι, νέι), Κώστα Σταυρόπουλο (κιθάρα, λαούτο), Επίκουρο Τριανταφυλλίδη (βιολί), Γιάννη Βουτσινά (κοντραμπάσο) και την Λαμπρινή Καρακώστα (φωνή). Μας εντυπωσίασε η απόλυτη ησυχία από το κοινό, oι καταπληκτικές φωνές των δύο κοριτσιών, σε συνδυασμό αλλά και solo. Θα μπορούσε να πει κανείς οτι ο Ζουρνής είναι πολύ χαμηλών τόνων, με σεμνότητα και μια δόση ντροπής. Τα παραπάνω έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. Δεν ανήκει στους καλλιτέχνες που κάνουν διάλογο-αστεία με το κοινό, αλλά προσπαθεί να μιλήσει μέσα από τη μουσική του.

Πληροφορίες
Πυρήνας:
Μιχαλακοπούλου & Διοχάρους 11 (περιοχή Χίλτον)
2107237150

Δε με πήρες ποτέ στα σοβαρά
γιατί ξέχασες να ζεις στα παραμύθια
,
Jane

Αφήστε μια απάντηση