Γυάλινος Κόσμος του Τενεσί Ουίλιαμς

Μια παράσταση που παίζεται στο θέατρο Δημήτρης Χόρν. Το θεατρικό έργο είναι του Τενεσί Ουίλιαμς, που για πρώτη φορά ανέβηκε στο θέατρο Σιβίκ (Civic) του Σικάγο, το Δεκέμβριο του 1944 και την επόμενη χρονιά στη Νέα Υόρκη.

Περιληπτικά το έργο εξιστορεί τις αναμνήσεις της οικογένειας Γουίνγκφιλντ, που την απαρτίζουν ο γιος Τομ, η μητέρα Αμάντα και η κόρη Λώρα. Βασικός αφηγητής ο Τόμ. Ένας ονειροπόλος 23 χρόνων, που αγαπά την ποίηση και τα ταξίδια. Ο σύζυγος της Αμάντα και πατέρας των παιδιών, τους έχει εγκαταλέιψει εδώ και δεκαέξι χρόνια. Η μητέρα, Αμάντα, έχει έμμονη ιδέα με τα παιδικά και νεανικά της χρόνια στο Νότο, ωστόσο τώρα δείχνει την εικόνα της «ξεπεσμένης καλλονής». Φοβίες, υπερφλυαρία, εγωκεντρισμός. Ένα άτομο λίγο πριν τη νοσηλεία.

Η θυγατέρα της οικογένειας, η Λώρα είναι ένα εύθραυστο πλάσμα στα 25, που φοβάται τον έξω κόσμο, με μια αναπηρία στο πόδι και μια ανασφάλεια άνευ προηγουμένου. «Κλείνει» τη ζωή της γύρω από τη συλλογή με τα μικρά γυάλινα ζωάκια και κάτι γρατζουνισμένους δίσκους του πατέρα της. Κυρίαρχη φοβία της Αμάντα, να αποκαταστήσει την κόρη της για να μη μείνει γεροντοκόρη.

Η έκπληξη στο έργο έρχεται με τον πιο ρεαλιστικό χαρακτήρα τον Τζιμ. Έναν επισκέπτη από τον έξω κόσμο, με τον οποίο έχει ένα σύντομο φλερτ η Λώρα. Ωστόσο, τα πάντα γκρεμίζονται, καθώς εκείνος διαλύει τις αυταπάτες τους κι έτσι επανέρχονται στη σκληρή πραγματικότητα.

Παίζουν οι ηθοποιοί : ΑΜΑΝΤΑ: Ναταλία Τσαλίκη, ΤΟΜ: Αντίνοος Αλμπάνης, ΛΩΡΑ: Αμαλία Νίνου, ΤΖΙΜ: Κωνσταντίνος Γαβαλάς

Πληροφορίες
Θέατρο Δημήτρης Χόρν
Αμερικής 10, Κολωνάκι
2103612500

Παραστάσεις Απόγ: Τετ.- Κυρ. 8 μ.μ. Βραδ: Πέμ. (λαϊκή), Παρ., Σάβ. 9 μ.μ. Από 11/1 Πέμ., Παρ., Σάβ. 9 μ.μ., Τετ. (λαϊκή), Κυρ. 8 μ.μ

Τι μου άρεσε:
1) Ο άρτιος (εκνευριστικός) μονόλογος της Αμάντα.
2) Η σκηνοθεσία του έργου. Οι εναλλαγές στις κινήσεις των πρωταγωνιστών επί σκηνής και videowall.
3) Ο Κώστας Γαβαλάς, που πάντα ερμηνεύει με επιτυχία τον γόη.

Για τους φίλους του θεάτρου,
Jane

Αφήστε μια απάντηση