Το στέκι του Αγάθωνα

Μέσα στα mainstream cafe της Αιόλου, δυο βήματα πιο πέρα, στο στενάκι της Αγάθωνος σε μια στοά, ο Γιώργος σερβίρει κεφτεδάκια και ούζο με λιτούς μεζέδες, παρέα με τα καλύτερα λαϊκά άσματα.

Μπορεί να κάναμε καιρό να ειδωθούμε αλλά άξιζε τον κόπο. Λίγο οι διακοπές, λίγο οι δουλειές, ο χρόνος βρέθηκε και η συνάντηση ήταν απολαυστική. Καθόμαστε στη στοά και διαλέγουμε ούζο (οχι που θα πίναμε καφέ στις 6 το απόγευμα). Το ούζο εδώ έχει τη φιλοσοφία «Τσιπουράδικο Βόλου». Δηλαδή, συνοδεύεται με απλό μεζέ. Οχι χτένια και γαρίδες, αλλά σαλαμάκι – τυράκι, αυγά βραστά. Με λίγα λόγια «τίμια πράγματα». Για συνέχεια κεφτεδάκια, πατάτες τηγανιτές (γιατί ποτέ δε λείπουν), μια τυρκαυτερή και λίγη ντομάτα (η καλύτερη που έφαγα φέτος το καλοκαίρι). Όλα αυτά «έτσι για την όρεξη μωρέ».

Η συζήτηση ανοίγει πάντα με τις καλοκαιρινές περιπέτειες και διακόπτεται από το ευγενικό service του Γιώργου. Πήγα εκεί, είδα αυτό, κολύμπησα αρκετά, επιδόθηκα στο παγωτό, γνώρισα εκείνον, γεύτηκα φανταστικά κοκτέιλ και πάνω απ’ όλα γύρισα πάλι στα ίδια (αυτό δεν είναι πάντα κακό αλλά οχι και καλό). Ίσως το μερος σε κάνει να μιλάς πιο ανοιχτά, από ποτέ ή το ούζο. Πάντως βοήθησε αρκετά και περάσαμε όμορφα.

Πληροφορίες
Το στέκι του Αγάθωνα
Αγάθωνος 4
Αθήνα
210 3233755

Τι μου άρεσε:
1) Μερακλίδικα μεζεδάκια και φιλόξενο περιβάλλον.
2) Κέρασμα από το μαγαζί και θετικά σχόλια.
3) Οι καλύτερες τηγανιτές πατάτες για φέτος. Κατοχυρώθηκε.
4) Πραγματικά χαμηλές τιμές. (8€ το άτομο)
5) Το στέκι θυμίζει άλλη εποχή, μέσα από τις απλές γεύσεις του και τα λαϊκά άσματα.

Εννοείται πώς θα ξανάρθουμε,
Jane

Αφήστε μια απάντηση