Osterman

Οι βόλτες στην πρωτεύουσα μυρίζουν ψαγμενίλα στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπως μου ανέφερε η φίλη Evi. Σας ταξιδεύουμε στη νέα άφιξη της πλ. Αγίας Ειρήνης (εκεί που οι ομοφοβικοί δεν χωράνε), σ’ ένα αληθινό bistrot, όπως εκείνα της πολυπόθητης Ευρώπης, στο Osterman.


Photo by Lifo.gr

Σε ένα κτίριο που παλιά φιλοξενούσε «Υφάσματα Συμεωνίδης» (τι μου θύμισες τώρα) εδώ και δύο μήνες περίπου άνοιξε τις πόρτες του ένα bistrot, με καλαίσθητη διακόσμηση, δερμάτινοι καναπέδες, τεράστιοι καθρέφτες, μια μακρόστενη μπάρα από κασσίτερο. Είναι κοντά μας απο τις 10 το πρωί και προσφέρει ασταμάτητα μέχρι το βράδυ, περίπου 02.00-02.30, καφέδες και οχι μόνο. Οι φήμες λένε οτι τα κοκτέιλ του είναι αντάξια της διακόσμησης, διαθέτει πιάτα όπως κοτόπουλο με προσούτο και φασκόμηλο (10€), μύδια αχνιστά με λευκό κρασί και σκόρδο (11€). Κάθε μεσημέρι σερβίρεται menu με 11€ included κρασί ή μπύρα.

Ένα κινηματογραφικό bistrot εμπνευσμένο από την ταινία του Σαμ Πέκινπα, ένα κατασκοπικό θρίλερ “The Osterman Weekend” του 1983, έφτασε ανάμεσα στα hot στέκια της Αγίας Ειρήνης, οι βόλτες στην πρωτεύουσα δε μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω από να το επισκεφτούν, να το καλωσορίσουν και φυσικά να το προτείνουν.

Πληροφορίες
Πλ. Αγίας Ειρήνης 10
Μοναστηράκι
2103243331

Τι μου άρεσε:
1) Τα τραπέζια εναλλάσσονται με αστραπιαία ταχύτητα.
2) Ευγενικό προσωπικό, για τα δεδομένα της Αγίας Ειρήνης είναι σπάνιο.

Γεμάτο bistot που παίζει jazz & blues,
Jane

Αφήστε μια απάντηση