Billakos with love

Η μαμά του τετράχρονου Βασιλάκη, του ζήτησε να γράψει ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Ο Βασιλάκης συμφώνησε. Πήρε μια κόλλα χαρτί, το μπλέ στυλό του και έγραψε, το πρώτο γράμμα του αλφάβητου «Α». Η μαμά του τον ρώτησε, μόνο αυτό; Εκείνος την κοίταξε με απορία, με τα τεράστια μάτια του με τις μακριές βλεφαρίδες κι είπε «Να γράψω και το Β;». Γέλια στο κοινό…

Ο τετράχρονος Βασιλάκης δε γνώριζε οτι η λέξη γράμμα είναι συνώνυμη της επιστολής. Βέβαια ξέρει όλο το youtube απ’ έξω κι ανακατωτά, δυστυχώς και τον Παντελίδη, που βρίσκεται η Σουηδία, η Νιγηρία, το Μαρόκο. Κάποια στιγμή ρώτησε «γιατί δε νοικιάζουμε ένα σπίτι στο Μαρόκο;», μεταξύ μας για εκεί μας βλέπω, σκέφτηκα σιωπηλά. Όταν βλέπει μετανάστη φωνάζει «Hello my friend» με χαμόγελο και φωνή δυνατή. Παρακολουθεί Mickey Mouse στα Ρώσικα, ενώ επαναλαμβάνει τους διαλόγους, με δική του πάντα διάλεκτο και όταν κάνει ζημιά ξέρει να δικαιολογηθεί λέγοντας «κατά λάθος το έκανα».

Ο μικρός Βασιλάκης ξέρει ότι όταν βρέχει καρέκλες, ο παππούς του, που βρίσκεται εις κύριον, πίνει πολύ νερό! Ενώ ξέρει οτι του μοιάζει καταπληκτικά, προσπαθεί να το αποφύγει γιατί δε θέλει να πάει εκεί που βρίσκεται ο παππούς. Αυτές είναι δικές του διαπιστώσεις που έχει επεξεργαστεί αρκετά. Ο μικρός Βασιλάκης αν δεν είναι σίγουρος για τον εαυτό του δε μιλάει. Με λίγα λόγια η αποτυχία δεν είναι αποδεκτή για τον εαυτό του, καθώς λέει οτι «Εγώ δε λέω συγνώμη».

Τα παιδιά ξέρουν να σε ανεβάσουν ψυχολογικά, να σε κάνουν να γελάσεις, να κλάψεις και πάλι απ’ την αρχή. Ο μικρός Βασιλάκης ξέρει να σε βομβαρδίσει με ερωτήσεις ενώ στο τέλος να πει «Σ’αγαπώ». (εγώ να δεις)

Τι θα θελες για τις γιορτές;
Jane

4 Comments

  1. ΕΛΕΝΗ

    ΤΙ ΝΑ ΠΩ !!!! ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ !!!!!!

  2. Anilikos

    Σφουγγαρίστρα να με μαζέψω!

  3. πασχαλίτσα!

    10′ αρκούν για να σου φτιάξει τη μέρα <3

  4. Θειος Θανασης

    Ευχομαι να μεινει για παντα ο μικρος Βασιλακης και η αποτυχια να μη του γινει ποτε αποδεκτη!
    Χρονια Πολλα και ευτυχισμενα, σ’εσενα Βασιλακη, στην οικογενεια σουυ και στο κοσμο που θα φτιαξεις μεθαυριο!!!!

Αφήστε μια απάντηση