Γιορτές στη Λίμνη Πλαστήρα

λίμνη πλαστήρα

Αριβάρουμε για την ένδοξη Ευρυτανία. Σε έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς, για όσους αγαπούν τη φύση, το υγρό τοπίο και τις βόλτες στη Λίμνη. Πάμε Λίμνη Πλαστήρα, για να γουστάρουμε κρύο.

Διαμονή στον ξενώνα Φιλοξενία, που βρίσκεται ανάμεσα στο Κρυονέρι και τα Καλύβια Πεζούλας (hot spot χωριό της περιοχής), στον κύριο οδικό άξονα του γύρου της Λίμνης Πλαστήρα. Ευγενέστατο προσωπικό, τίμιο πρωινό, Non smoking χώροι, με πέτρα και ξύλο. Μια ζεστή ατμόσφαιρα σε προσιτή τιμή.

Για ποτό στο Παλαιών Αρχών, στα Καλύβια Πεζούλας. Ένα μαγαζί που έχει διακοσμηθεί με παλιά αντικείμενα, διαφορετικής αισθητικής το καθένα. Εδώ θα πιείς ζεστή σοκολάτα και θα λιώσεις παίζωντας επιτραπέζια παιχνίδια.

filoxenia

Στάση για φαγητό στο Μανιτάρι, που βρίσκεται στο Νεοχώρι, μεταξύ Καλυβίων Πεζούλας – Νεοχωρίου, με απίστευτα μαγειρευτά, όπως κόκκορα κοκκινιστό, χοιρινό στη γάστρα και ένα κρασί από τοπικό παραγωγό, τον Καραμίχο με τ’ όνομα, σκέτη κόλαση. Από το Μανιτάρι, η θέα της λίμνης είναι εξαιρετική.

μανιταρι

Συνέχεια για περπάτημα και άσκηση. Tην πιο γοητευτική εικόνα της λίμνης θα απολαύσεις αναμφισβήτητα από το Παρατηρητήρι, μόνο σε καλοκαιρία και διαύγεια ατμόσφαιρας. Παρκάρεις σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο και συνεχίζεις περπατώντας για 2,5 περίπου χλμ. Η ανάβαση είναι εύκολη, όρεξη να υπάρχει και πείσμα. Συνέχεια, για προσκήνυμα και περισυλλογή, στη Μονή της Παναγιάς της Πελεκιτής. Ένα μοναστήρι σμιλεμένο στο βράχο. Το μέρος είναι ιδανικό, για ηρεμία και γαλήνη.

τσαρδακι

Στάση για βραδινό στο Τσαρδάκι. Από τις πιο παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής. Με τζάκι, ψητά της ώρας και τοπικά προιόντα. Ανήκει στον κο Βασίλη Κορομπίλια. Λειτουργεί όλη μέρα, με απίστευτα κρεατικά και πίτες. Προτιμήσαμε ψαρονέφρο, σαγανάκι και τη σαλάτα με τα 14 φρέσκα λαχανικά. Στο τέλος του γεύματος, ο ιδιοκτήτες προσφέρει στις κυρίες γλυφιτζούρι, το γνωστό κόκκινο κοκκοράκι. Come back στα παιδικά μας χρόνια.

Καλές γιορτές με βόλτες, ταξίδια, παρέες και χαρούμενες στιγμές.
Jane

Αφήστε μια απάντηση