Σένιος

Ένα μαγαζί που φροντίζει τον εαυτό του, είναι ο Senios στη Καλαμιώτου. Το στύλ του Senios εστιάζεται στο αθηναϊκόν ευ ζην. Η ομάδα του Clumsies κάνει μια επιτυχημένη προσπάθεια να αναβιώσει την ατμόσφαιρα των περασμένων χρόνων και το αθηναικό κοινό ανταποκρίνεται.

Photo by bovary.gr

Ένας όμορφος χώρος που παλιά στέγαζε ένα κατάστημα υφασμάτων, σήμερα φιλοξενεί μια μπάρα με σομόν μάρμαρο, τον παλιό καθρέφτη και τα βαρέλια με τα υπέροχα κρασιά. Ξύλινο δάπεδο, μωσαϊκό σε μια πλευρά του τοίχου και στο κέντρο δεσπόζει ένα μαρμάρινο μοναστηριακό τραπέζι. Μια παλιά Αθήνα υψηλής αισθητικής, ξεπροβάλει σε αυτό το κτίριο.

Τo επιλέξαμε ένα μεσημέρι Κυριακής για brunch, τηγανητά αυγά, με γραβιέρα, σαλάτα και δυνατό freddo espresso. Μας εντυπωσίασε οτι η μουσική κυμαίνεται σε έντεχνα, αλλά μόνο στις τουαλέτες παίζει μεταπολεμικό ρεμπέτικο ρεπερτόρια και ακόμα ψάχνουμε να λύσουμε το γρύφο. Στα ατού του μαγαζιού είναι οι φρέσκες μπύρες από την καινούργια ζυθοποιία Αναστασίου στο Χαλάνδρι. Το μενού του κυμαίνεται μεταξύ παράδοσης και σταθερή ποιότητα στην πρώτη ύλη. Ο σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδης μαγειρεύει οικείες γεύσεις, με μια λεπτή εσάνς μοντέρνων στοιχείων. Η σαρικόπιτα γεμισμένη με βολάκι Τήνου και φέτα, τηγανίζεται σε λάδι, σερβίρεται με μέλι και μαυροκούκι.

Πληροφορίες
Senios
Καλαμιώτου 15, ΑΘήνα
2103318778

Το κέντρο μας αποζημιώνει,
Jane

Αφήστε μια απάντηση