Σύρος : η Ερμούπολη ξαναχτυπά

Από την Πρωτεύουσα των Κυκλάδων, το φετινό καλοκαίρι μας θύμισε γιατί αγαπάμε τα νησιά της Ελλάδας. Η κοσμοπολίτισσα Σύρος για άλλη μια φορά βασικός προορισμός. Θες τα όμορφα νεοκλασικά της, η θέα από την Άνω Σύρα, οι επιβλητικές της εκκλησίες, τα τραγούδια του Βαμβακάρη, το αστικό αλλά προσεγμένο τοπίο, έχει τις δικές της ιστορίες που μας γοητεύουν.

Βόλτα στις Αγκαθωπές για πρώτο μπάνιο, δίπλα στο ΟΝΟ. Μια νέα άφιξη το all day beach bar στο νησί, με πληρωμή ξαπλώστρας στο Θεό. Παραδίπλα στο Κόμητο, μια μικρή Καντίνα, με δυνατή μουσική και αργούς ρυθμούς στην εξυπηρέτηση. Επόμενη προσπάθεια στην Αμπέλα για μεσημεριανό φαγητό, στη μοναδική ταβέρνα της παραλίας, υπό νέα διεύθυνση η οποία θέλει χρόνο ακόμα για να βρει τους ρυθμούς της. Πολύ καλά μαγειρευτά, φυσιολογικές τιμές, με ατμόσφαιρα που θυμίζει camping των ’80s. Επόμενη παραλία Δελφίνι, για άραγμα στην άκρως συντονισμένη καντίνα, η οποία προσφέρει αξιόλογο burger, φιλόξενο περιβάλλον και μια εξυπηρέτηση με wow εμπειρία πελάτη. Με την παραγγελία σου, λαμβάνεις από το ταμείο ένα bimmer το οποίο θα δονείται μόλις το γεύμα σου είναι έτοιμο, χωρίς φωνές, θόρυβο και πανικό.

Μια μικρή όαση στην Ποσειδωνία, είναι το εναλλακτικό Μέλυδρον. Ο ιδιοκτήτης Γιώργος είναι λάτρης της ρόκ και πολύ φιλικός. Το μαγαζί σερβίρει από νωρίς πρωινό, το μεσημέρι συνεχίζει με μεζέδες και τσίπουρο, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνει βραδιές με ζωντανή μουσική. Πριν κάποιους μήνες φιλοξένησε τα Υπόγεια Ρεύματα. Η πιο χρωματιστή – χειροποίητη αυλή του νησιού είναι εδώ.

Μια νέα άφιξη στην πρωτεύουσα του νησιού είναι το Restaurant – Cosktail Bar «Μαζί«. Ένας προσεγμένος καταπράσινος κήπος, με χαμηλό φωτισμό, απόλυτη ησυχία, σερβίρει cocktails και προσεγμένο μενού. Επιλέξαμε σαλάτα λαχανικών με ψητό καλαμάρι στα 12 €. Ιδανικό για επίσημο δείπνο. Πληροφορίες 2281088811- 6949493901. Για εκείνους που αγαπούν τη μπουγιαμπέσα ή την κακαβιά, ιδανικός προορισμός στη Στοά των Αθανάτων. Εδώ θα βρεις μια «τρελή» ιδιοκτήτρια που αγαπάει τα πειράγματα, έχει χιούμορ και σερβίρει καλαμάρι ψητό, βλήτα, φάβα και ψαρόσουπα με μεράκι.

Για ποτάκι και χαλαρά βράδια βόλτα στα στενά της Ερμούπολης. Στο Kouchico, το πιο διάσημο καφέ για τα cocktails του και τον ποιοτικό espresso. Λίγο παρακάτω το αγαπημένο μας Jar, με υπέροχες γεύσεις για brunch. Λίγα τραπέζια, ζεστή ατμόσφαιρα, στο μικρό στενάκι που σκεπάζεται με την όμορφη βουκαμβίλια, Από τα πιο must σημεία του νησιού. Επόμενη επιλογή το Bistrot Συράκι, στο πιο δροσερό στενάκι, δίπλα από την κεντρική αγορά της Σύρου. Η βόλτα στη Σύρο προϋποθέτει λουκούμια από τον Κορρέ, επίσκεψη στο θέατρο Απόλλων, μια μίνι περατζάδα στη πλατεία Μιαούλη, βουτιά στο Κίνι, περπάτημα στα Βαπόρια και βόλτα στις βιτρίνες, στο πεζόδρομο της Ερμού. Το επόμενο καλοκαίρι, πάντα πιστοί στο ραντεβού μας.

Το ρεπεράζ συνεχίζεται,
Jane

Αφήστε μια απάντηση