Αμοργός, once again

Αν για το φετινό καλοκαίρι ψάχνεις άγρια ομορφιά, ψημένη ρακή, απέραντο γαλάζιο και μια ηρεμία τόσο όσο, τότε η Αμοργός σου ταιριάζει γάντι. Το νησί με τα δύο λιμάνια, που αγαπά το camping αλλά και τα πανηγύρια.

Για φαγητό στα Θολάρια, στο Θαλασσινό Όνειρο ή την Καλή Καρδιά. Βόλτα μέχρι τον κόλπο της Αιγιάλης για brunch, μπύρες, χαλάρωση στο Disco The Que. Μια όαση κάτω από τα πεύκα, με φανταστικές μουσικές, ρυθμούς καλοκαιριού, για να ξεφεύγεις μια για πάντα από τους ρυθμούς της πόλης. Επίσκεψη στη Λαγκάδα για καλό φαγητό. Επέλεξε το ταβερνάκι του Λουδάρου, μια ταράτσα κουκλίστικη με την ομορφότερη βοκαμβίλια. Οικονομικό, προσεγμένο και πεντακάθαρο. Εδώ θα σου κρατούν παρέα τα καναρίνια του μαγαζιού.

Για μπάνιο στη Νικουριά, το νησί που δεν κατοικείται αλλά διαθέτει αξιόλογες παραλίες, ιδανικές για γυμνισμό, με κρυστάλλινα νερά. Με καΐκι από τον Άγιο Παύλο, μέσα σε πέντε λεπτά φτάνεις στο νησί, δρομολόγια από τις 11.00 π.μ. έως τις 19.00 μ.μ. Μη ξεχάσεις να πάρεις προμήθειες από το καφέ του Aqua Petra. Προς την κάτω Μεριά η Καλοταρίτισσα, με την ένδοξη καντίνα της σε περιμένει. Πρόκειται για μια παραλία που βρίσκεται σε ένα γραφικό κολπίσκο, ο οποίος είναι προστατευμένος από τους ανέμους, βέβαια δεν έχει και τα πιο γαλανά νερα του νησιού. Αξίζει να αράξεις με μια μπύρα, να διαβάσεις το βιβλίο σου, that’s all.

Για ψημένη ρακή, πάρε το δρόμο προς τα Κατάπολα και κάνε υποχρεωτική στάση στο παραδοσιακό καφενείο του Πρέκα (η Ναυτιλία). Από τα παλαιότερα του νησιού. Για μικρά μεζεδάκια όπως ρεγγοσαλάτα, γαυράκι και δροσερή τοματοσαλάτα. Λίγα βήματα πιο πέρα το καΐκι ξεκινάει για το Μελτέμι. Μια ήρεμη παραλία, με λίγες ομπρέλες και μια καντίνα με τα βασικά. Την προτιμούν οι μόνιμοι των Καταπόλων και οι Γάλλοι που μένουν στα δύο camping του κόλπου (Camping Καστάνης & Δημοτικό Camping). Επίσης στα Κατάπολα στις 27 Ιουλίου γίνεται η Γιορτή Ψημένης Ρακής. Μουσικές, αλκοόλ, χορός ως τις 4.00 π.μ. Για πιο jazz ήχους μιας άλλη εποχής, στάση στο Moon Bar της Κατερίνας. Εδώ θα βρεις live με ακουστικές κιθάρες, βιολί, κόντρα μπάσο, που θυμίζουν γαλλικό bistrot.

Μην ξεχάσεις να περάσεις από τη μαγευτική Χώρα του νησιού, με τα καφενεία της όπως την Αρμπαρόριζα ή το Καθ’ οδόν, τα σπιτικά γλυκά στη Καλλιστώ, τα προσεγμένα εναλλακτικά πρωινά στο Γιασεμί. Για ποτό στο Τρίπορτο, για τσιμπολόγημα στο Τρανζιστοράκι και για χαλαρές μουσικές στο Τζιτζίκι. Τα συνδυάζει όλα, σε λίγα μόνο στενά. Εδώ ο αέρας δεν αστειεύεται για αυτό μια ζακετούλα είναι απαραίτητη, όπως σου θυμίζει πάντα η Ελληνίδα μάνα.

Τι μου άρεσε:
1) Στο Youkali στα Κατάπολα, μπρουσκετάκια με ψητή σαρδέλα και επιδόρπιο μους σοκολάτα με αρμπαρόριζα.
2) Η μουσική σε αυτό το νησί είναι τρόπος ζωής.
3) Στη Γιορτή της Αγίας Παρασκευής όλοι συμμετέχουν στις ετοιμασίες του πανηγυριού, που γίνεται στη Κάτω Μεριά.
4) Η γραφικότητα στα Θολάρια και τη Λαγκάδα.

Τι δεν μου άρεσε:
1) Η επιστροφή στην πόλη.

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ,
Jane

Αφήστε μια απάντηση