Μύρτιλλο

Νέα περιοχή για τις βόλτες, το Ν. Ηράκλειο. Στη στάση του ηλεκτρικού φτάνεις στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου. Στον αριθμό 6 θα δείς το cafe Μύρτιλλο. Πρόκειται για μια Καφετέρια /Παρασκευστήριο/Χώρο Λόγου και Τέχνης,Ψυχαγωγικού, Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με αφετηρία έμπνευσης την Μyrtillo Κοιν.Σ.Επ, ένας ανάλογος ΜΚΟ – επιχείρηση τρίτου τομέα, που λειτουργεί στο Εδιμβούργο Σκωτίας.

Από την δράση του Myrtillo ωφελούνται όλοι οι μετέχοντες:
– οι έμμισθοι Ευπαθείς και μη, πρώην άνεργοι
– οι Εκπαιδευόμενοι νέοι με μαθησιακές δυσκολίες που, αποκλεισμένοι από την κοινωνία και την αγορά εργασίας, μένουν εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια τους φοβούμενοι να διεκδικήσουν τη ζωή.
– οι Εκπαιδευτές/Συντονιστές που ασκούνται πρακτικά.
– οι Εθελοντές, αφενός επειδή έχουν να διδαχθούν πολλά από τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους τους, αφ’ ετέρου από το γεγονός ότι «στη ζωή λαμβάνεις αυτό που δίνεις».
– οι Καλλιτέχνες και Επιστήμονες, συνεργάτες του Myrtillo.
– η τοπική, και όχι μόνον, κοινωνία βιώνοντας και μετέχοντας σε έναν ζωντανό τρόπο αντιμετώπισης των ΑμεΑ στη δουλειά, την κοινωνική ζωή, την εκπαίδευση, την τέχνη και τα πολιτιστικά δρώμενα.

Οι βόλτες το επισκέφτηκαν για απογευματινό καφέ & cap cakes, για τον έξυπνα διακοσμημένο χώρο του, με ανακατασκευασμένα έπιπλα, τη ζεστή ατμόσφαιρα και την σωστή επιλογή χρωμάτων. Μια κίνηση που πρέπει να στηρίζεται από όλους.

Πληροφορίες
Πλατεία 28ης Οκτωβρίου 6
Νέο Ηράκλειο

Για δυναμική έξοδο στην πραγματική ζωή,
Jane

Αφήστε μια απάντηση