Ροζαλία

Μια γειτονιά που πολύ αγαπώ, για βόλτες και ρεμάλιασμα (με την καλή έννοια), είναι τα Εξάρχεια. Ειδικά η περιοχή που ονομάζεται Νεάπολη, με τα παλιά νεοκλασσικά κτίρια και τους πεζοδρομημένους συνοικιακούς δρόμους!

Ας επανέλθουμε όμως στα στενά γύρω από την underground Πλατεία της Πόλης. Στην Βαλτετσίου επισκευθήκαμε μια από τις πιο παλιές ταβέρνες…τη γνωστή Ροζαλία.Ο ιδιοκτήτης της, Αχιλλέας, αγαπάει το επαγγελμά του και θέλει οι πελάτες να μένουν ευχαριστημένοι. Σέ μια καταπράσινη αυλή στο κέντρο της πόλης, με γυάλινη οροφή, οι νοστιμιές σου ανοίγουν την όρεξη.

Έξυπνο σερβίρισμα, με έναν δίσκο γεμάτο ορεκτικά, παρουσιάζεται μπροστά σου και επιλέγεις διάφορες γεύσεις. Όπως σαλάτα πικάντικη, φάβα, γαρίδες σαγανάκι, μπεκρή μεζέ και πιπεριές ψητές. Η καθυστέρηση δεν είναι φίλη του καταστήματος και αυτό το εκτιμώ. Καλομαγειρεμένα πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση και την εξέλιξη της γεύσης. Προτεινόμενο πιάτο κοτόπουλο μπύρας με ροκφόρ (και τα μυαλά στα κάγκελα). Αξέχαστη εμπειρία το σφακιανό αρνάκι και το χοιρινό με σάλτσα γιαουρτιού. (Τιμή ανά άτομο 15-17€)

Ένα μαγαζί με ιστορία περίπου 30 χρόνων και επισκέπτες φοιτητές, πολιτικούς και καλλιτέχνες. Μια αναδρομή στην “ιστορία της πόλης” ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Καλή όρεξη!

Τι μου άρεσε:
1) H ταχύτατη εξυπηρέτηση.
2) Ο μελαγχολικός καιρός, λίγο πριν πιάσει η μπόρα.

Τι δεν μου άρεσε:
1) Όταν ο χρόνος περνάει άσκοπα και η ματαιότητα γίνεται σύμμαχος μας.
2) Το μυστήριο χάνεται εύκολα μεταξύ ανθρώπων, αλλά κερδίζεται πολύ δύσκολα!

Πληροφορίες
Βαλτετσίου 58
Εξάρχεια
210 3821685
Photo: www.athensinfoguide.com

Γλυκά φιλιά,
jane

One Comment

  1. Pingback: Σαββατόβραδο στο Κέντρο | Βόλτες στην πρωτεύουσα

Αφήστε μια απάντηση