Να στο πω με άλλο τρόπο

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών. Αν πραγματικά νιώθετε παιδιά και το κρύβετε καλά μέσα σας, μια παιδική παράσταση αρκεί, για να αφήσετε τη μάσκα του ενήλικα και να χαρείτε σαν παιδιά.
ΣοΒα-logo
Κυριακή μεσημέρι στο Bios, ηλικίες 3 και άνω, πλημμύρισαν τον πολυχώρο της Πειραιώς για να παρακολουθήσουν το έργο του Νίκου Κυπουργού, από τις Όπερες των Ζητιάνων, «Σιωπή ο βασιλίας ακούει«. Βρέθηκα ανάμεσα σε νήπια, νεαρές μαμάδες και συνολικά το κοινό ήταν 50 με 60 άτομα (ενημέρωση από το ταμείο).

H παράσταση είναι λιτή, με βαθύτατο νόημα, απόλυτη σιγή και προσήλωση από τα παιδιά, χιούμορ, λυρισμό και μουσικές μελωδίες. Δεν θυμίζει τα γνωστά «γλυκερά-ζαχαρωτά» παραμύθια που συνήθως προβάλλονται στα παιδιά. Ο στόχος της παράστασης είναι τα παιδιά να αισθανθούν το νόημα της μουσικής, τη μελωδικότητα μιας νότας, την αγωνία ενός μουσικού και να μη σταθούν σε φαντασμαγορικά κοστούμια και σκηνικά.

Επί σκηνής συναντάμε τρεις ανθρώπους : τον Δημήτρη Δημόπουλο ως απελπισμένο μουσικό, την Ιωάννα Φόρτη ως μούσα και τον Ζαφείρη Κουτελιέρη στο ρόλο του επιτακτικού βασιλιά. Μέγαλο βάρος της παράστασης «σηκώνει» το σχήμα των μουσικών με όργανα όπως Κλαρινέτο, Τρομπέτα, Πιάνο, Βιολοντσέλο. Ο μουσικός κόσμος ξεδιπλώνεται σε αυτή την παράσταση, η απόγνωση ενός καλλιτέχνη, η ξεροκεφαλιά του εξουσιαστή, η αγάπη για τη δημιουργία.

Πληροφορίες
BIOS (Πειραιώς 84, Αθήνα)
Τηλ.: 210 3425335
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα 21.00, Σάββατο 15.30, Κυριακή 11.00 & 15.30
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ & 10 ευρώ (φοιτ.)

Τι μου άρεσε:
1) Το vibrato του Ζαφείρη, με αρκετά καλά δουλεμένη την οπερέτα μέσα του.
2) Η κίνηση και η εκφραστικότητα της Ιωάννας.
3) Οι σοβαρές σκηνές που ενσαρκώνει ο ρόλος του μουσικού (Δημήτρη Δημόπουλου), από ένα ηθοποιό που τον έχουμε συνηθήσει σε κωμικούς ρόλους. Εύγε!
4) Η σκούπα με τις κόκκινες καρδούλες που βρίσκεται στο σκηνικό.
5) Τα χαλιά από το ΙΚΕΑ (Standard γούστο του Δημόπουλου)

Τι δεν μου άρεσε:
1) Που ο ανηψιός μου είναι μόλις 16 μηνών και δεν μπορώ να τον συνοδεύω ακόμα σε παιδικές παραστάσεις.

Να στο πω με άλλον τρόπο
λίγο απ’ όλα μ’ άλλον τρόπο

Παιδί ξανά,
Jane

One Comment

  1. Pingback: Tweets that mention Να στο πω με άλλο τρόπο | Βόλτες στην πρωτεύουσα -- Topsy.com

Αφήστε μια απάντηση