Τα κακά του Σταυρού

Τι μπορεί να χαλάσει τη super διάθεση σου, μέσα σε λίγα λεπτά; Από πότε η ευγένεια είναι προνόμιο; Γιατί οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει να χαμογελούν; Αυτά και άλλα πολλά διαδραματίστηκαν εχθές το βράδυ στο Σταυρό του Νότου!
stauros_notou
Κωστής Μαραβέγιας, ένας showman που κάνει το Αθηναϊκό κοινό να παραμιλάει, να χορεύει ska ρυθμούς, να φωνάζει ρώσικους στίχους και να ενσωματώνει την πρόζα στη μουσική. Κάθε Δευτέρα βράδυ το club του Σταυρού του Νότου, βουλιάζει στην κυριολεξία από τον κόσμο για να παρακολουθήσει την μαγική συνταγή των Maraveyas Ilegal. Μαζί τους η Βασιλική Κακοσαίο και ένα μικρό πέρασμα από τη Monika με το Over the Hill.

Όταν όμως ο κόσμος ξεπερνά τα όρια, τότε κάποιοι μένουν παραπονεμένοι και τρώνε πόρτα. Με παρέα 10 ατόμων από τις 22:20 φτάνουμε στο Σταυρό, καθότι όλες οι παραστάσεις του Κωστή είναι sold out και το bar θα χωρέσει λίγους υπομονετικούς. Ο ενδέκατος της παρέας ήρθε καθυστερημένα και δυστυχώς έφαγε την πολυπόθητη πόρτα, από έναν άνθρωπο που μόνο άξεστος, ξινός και αγενής μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι λόγοι είναι οι εξής απλοί. Δεν υποδέχεσαι κόσμο χρονιάρες μέρες χωρίς την βασική » Καλησπέρα σας, Χρόνια Πολλά», δεν πουλάς μαγκιά ή τουπέ λες και μιλάς σε σκουπίδι. Το υφάκι «ράμπο» με πολλές δόσεις ειρωνείας και κυνισμού, καλό θα ήταν να εκλείψει από τη νυχτερινή Αθήνα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω οδηγηθήκαμε στον υπεύθυνο του club. Ας διευκρινήσουμε οτι ο υπεύθυνος του μαγαζιού δεν είναι ο πορτιέρης, διότι δεν είμαστε χθεσινοι στο μαγαζί. Ο κ. Γιώργος μας βοήθησε να προσθέσουμε στην παρέα μας τον εντέκατο φίλο. Ήταν ευγενικός, με κατανόηση, προσπάθησε να δικαιολογήσει το προσωπικό της πόρτας (έναν όρο που ποτέ δεν θα καταλάβω το λόγο ύπαρξης του) και πολύ καλά έκανε! Πιστεύω ότι αν είχαμε αναφερθεί σε ονόματα (φίλους μουσικούς) και «βύσματα» τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Δεν είμαστε fan αυτής της τακτικής, οπότε δεν επιλέξαμε την πεπατημένη οδό. Ευτυχώς που γυρνάει ο τροχός καμιά φορά, ώστε να … ο φτωχός.

Πληροφορίες
Σταυρός του Νότου
Φρατζή & Θαρύπου
Είσοδος με ποτό 15€
Κρασί 2 άτομα 60€
Μπουκάλι 4 άτομα 120€

Τι μου άρεσε:
1) Όπως πάντα οι ερμηνείες του Άγγελου Παπαδάτου. We love Angelo.
2) Η υπομονή και η άψογη εξυπηρέτηση από το service του πάνω ορόφου. Θα βρείτε πολλές διαφορές στο προσωπικό του πάνω και κάτω ορόφου.
3) Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί Πειραιώτες, έμειναν ευχαριστημένοι.

Τι δεν μου άρεσε:
1) Μετά τους ένστολους (φλερταδόρους), σειρά έχουν οι γυναίκες.
2) Η διάθεση μου χάλασε, μετά το δυσάρεστο γεγονός και ο χορός «έμεινε κάβα» for another time.

Πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε,
Jane

5 Comments

  1. Pingback: Tweets that mention Τα κακά του Σταυρού | Βόλτες στην πρωτεύουσα -- Topsy.com

  2. Για ξήγα το αυτό με τους ένστολους φλερταδόρους και τις γυναίκες. Για να ξέρουμε και μεις τι γίνεται στον κόσμο.
    Τελικά ξαναπάς στο μαγαζί ή τσου; Γιατί εμένα μου την σπάνε πολύ αυτά

  3. Από κοντά οι λεπτομέριες!

    Δυστυχώς, ξαναπάω στο μαγαζί λόγω καλλιτεχνών και προγράμματος!

  4. ξέχασες το πιο σημαντικό, ίσως γιατί καπνίζεις, την ημέρα που περιγράφεις με δυσκολία ανασαίναμε από την κάπνα.

    σχεδόν κάθε δευτέρα είμαι εκεί, και η διασκέδαση είναι εγγυημένη!
    όλα τα παιδιά πάνω στην σκηνή είναι απίστευτα, με το περφόρμινγκ του Κωστή του Άγγελου και της Βασιλικής να ξεχωρίζουν, αλλά ο Ιλάν, ο Γρηγόρης και ο Νίκος είναι απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία. 😉

    http://www.flickr.com/photos/jsclavos/sets/72157615485068855/

  5. Η διασκέδαση είναι εγγυημένη, η ευγένια όμως σίγουρα όχι!

    Στον πάνω όροφο με ευκολία ανασαίναμε διότι δεν είχε τόσο κόσμο όσο στο ισόγειο. 😉

Αφήστε μια απάντηση