Πετράλωνα: Η γαλλική κουζίνα «κρυμμένη» σε μια γειτονιά

Ξεχάστε οτι ξέρατε για την ακριβή, «δήθεν» και απρόσιτη γαλλική κουζίνα. Στη γειτονιά των Άνω Πετραλώνων ένας μικρός χώρος ανατρέπει τα δεδομένα και μας χαρίζει τα καλύτερα gourmet πιάτα σε προσιτές τιμές και παρείστικο περιβάλλον.


Photo by gogonutsss.blogspot.com

Chez Lucien προσφέρει γενναιόδωρες μερίδες, με εξαιρετική ποιότητα και πλατύ χαμόγελο στους Aθηναίους, που δεν έχουν σκοπό να ξοδέψουν περισότερα από 22 ευρώ. Το μενού που αποτελείται από foie gras, φιλέτο πάπιας με σως πιπεριού με συνοδία πατάτες ογκρατέν και τέλος crème brule που η κρούστα της καραμέλας σπάει με το χτύπημα του κουταλιού. Εξαιρετική η πράσινη σαλάτα με σως ροκφόρ και καρύδια. Απίστευτα γευστικό το cheesecake, για εκείνους που αγαπούν τα δροσιστικά γλυκά, καθώς επίσης και το γαλλικό κόκκινο κρασί (ποτήρι 2.50euro).

Χώρος μικρός, θα μπορούσες να τον χαρακτηρίσεις ένα μαγειρίο του Παρισιού, όπου όλοι οι πελάτες γίνονται μια παρέα, αφού συν-τρώνε σε ένα μεγάλο τραπέζι. Αν κοιτάξεις το ταβάνι, τότε θα δεις ότι καρέκλες και τραπεζάκια κολλημένα ανάποδα διακοσμούν το χώρο. Άψογο σέρβις, εξήγηση του μενού μέχρι τελευταίας λεπτομέριας, ενώ σε κάθε λογαριασμό το κουδουνάκι χτυπάει και όλοι μαζί (προσωπικό και πελάτες) φωνάζουν Merci. Διότι οι Γάλλοι δεν είναι τόσο σνόμπ όσο νομίζετε (την πρωτιά έχουν οι Άγγλοι).

Πληροφορίες
Τρώων 32
Άνω Πετράλωνα
Καθημερινά 20.30-2.00
τηλ. 210-3464236

Τι μου άρεσε:
1) Με 22 ευρώ επιλέγεις πρώτο πιάτο, κυρίως και γλυκό.
2) Εξαιρετική ποιότητα και μεγάλες μερίδες.
3) Χαμόγελο, γρήγορες κινήσεις και ανάλυση μενού, χαρακτηριστικά που λείπουν στις μέρες μας.
4) Συνέχεια στο θερινό σινεμά Ζέφυρος.

Πετράλωνα for ever,
Jane

7 Comments

  1. Ζ’ αντόρ Σε Λυσιέν! Γιουμ!

  2. Pingback: Tweets that mention Πετράλωνα: Η γαλλική κουζίνα «κρυμμένη» σε μια γειτονιά | Βόλτες στην πρωτεύουσα -- Topsy.com

  3. @djimDjim

    Moi aussi 🙂

  4. Vanessaa

    Μιλάμε για το τέλειο cheesecake!!! Απ’ ότι μας έχει πεί ο ιδιοκτήτης (πολύ εύκολα θα πιάσεις κουβέντα), συνταγή της κόρης του!

  5. manos

    Συμφωνώ και επαυξάνω σε όλα!
    Και με χορτοφαγικό πιάτο για τους μερακλήδες!

  6. elen

    i psarosoupa tou episis einai e3airetiki!gia osous den tis protimoun,dokimazontas tin sigoura 8a tis agapisete!

  7. elen

    Η ψαρόσουπά του είναι εξαιρετική!Για όσους δεν τις προτιμάτε,δοκιμάζοντάς την,θα τις λατρέψετε!!

Αφήστε μια απάντηση