Ινδικές Γεύσεις : Masala

Από τότε που η χώρα μας έδωσε χώρο στις ξένες γεύσεις, τα Ασιατικά γκουρμέ, τα Μεξικάνικα, τα Ινδικά και Κινέζικα μας προκαλούν να τα δοκιμάσουμε. Επιλέγουμε Ινδικές γεύσεις, επί της Ερμού, υπό την αιγίδα του Μπάμπη που μας τις προτείνει ανεπιφύλακτα.

Από το Θησείο (Ερμού 129) μεταφερόμαστε στον κόσμο της Αρχαίας Ανατολής, καθώς γευματίζουμε με δυνατές ευωδιές, μυστικιστική μουσική και παράξενα ήσυχη ατμόσφαιρα. Σχεδόν σιωπηλοί οι πελάτες δοκιμάζουν λευκό ρύζι, κοτόπουλο με κάρυ, φρέσκες σαλάτες και πολύ λεπτές πίττες με λιωμένο τυρί.

Στο δεξί σου χέρι καθώς μπαίνεις, συναντάς τους ανθρώπους που ετοιμάζουν τις ινδικές γεύσεις, πίσω απο τη στενόμακρη τζαμαρία. Η θερμοκρασία υψηλή πάνω από τα τηγάνια και τη σχάρα. Μια σερβιτόρα, με ωτίτιδα, παρόλα αυτά με κέφι και αρκετά επεξηγηματική στο μενού. Επιλέξαμε κοτόπουλο με γιαούρτι και ινδικά βότανα. Προσοχή το πιάτο είναι έξτρα πικάντικο. Συνοδεύεστε το με λευκό ρύζι, μια δροσερή σαλάτα και λίγο κρασί για να σβήνει τη φλόγα. Τέσσερα άτομα πλήρωσαν 45ευρώ, χωρίς αλκοόλ. Pas mal.

Πληροφορίες
Ερμού 129 Θησείο
210 3219412

Τι μου άρεσε :

1) Μετά από μια βραδιά με το Δημήτρη Δημόπουλο στο Trova, με την παράσταση Υπερπαραγωγή μας άνοιξε η όρεξη.
2) Που το ΙΚΕΑ κάνει χρυσές δουλειές σε πωλήσεις μαχαιροπίρουνων, πιάτων και ποτηριών.
3) Μερικά μέρη δεν μοιάζουν τόσο ακριβά, όσο πιστεύουμε.

Τι δεν μου άρεσε :

1) Έκαψα την 5 ημερών μάλλινη ζακέτα μου, από λάθος του σερβιτόρου στο Trova. Αλλά επειδή είμαι απόγονος μοδίστρας, την έστειλα για επισκευή. Φαντασία να έχεις και όλα γίνονται.

Ινδικές ρήσεις και αποκρίσεις,
Jane

3 Comments

  1. Pingback: Tweets that mention Ινδικό κανείς? -- Topsy.com

  2. Αν είχες έρθει στην ώρα σου και είχες δει την παράσταση, δεν θα είχε καεί η ζακέτα σου! Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται καμμένο!!!

  3. @djimDjim

    Έχω γεννηθεί Σάββατο . Δε σε συμφέρει να απαντήσω 😛

Αφήστε μια απάντηση