Απόηχος καλοκαιριού

Κάτι νεκρά Σαββατοκύριακα είναι εκείνα που αποχαιρετάς δειλά το καλοκαίρι. Ενώ μέσα σου επιθυμείς να ζεις μόνιμα σε καύσωνα. Η αλήθεια είναι μια Βραζιλία θα την ήθελα. Ας περιοριστούμε στον Πόρο.

Το Δασκαλειό είναι ένα μικρό νησάκι που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του λιμανιού του Πόρου, ακριβώς απέναντι από τον Ρώσικο Ναύσταθμο. Πήρε το όνομα του από την εποχή που λειτουργούσε ως κρυφό σχολειό. Το 2002 ο Ε.Ο.Τ. το ονόμασε «Έρως» λόγω του σχήματος καρδιάς. Απέναντι ακριβώς θα δει κανείς τον Ρωσικό Ναύσταθμο. Σήμερα είναι συγκρότημα πέτρινων ημι-ερειπωμένων κτιρίων. Το κυρίως κτίριο, που δεσπόζει πάνω στην παραλία, αποτελείται από τρεις στενομέτωπους, ορθογωνικής κάτοψης χώρους τοποθετημένους στην σειρά, που στεγάζονται με ισάριθμους μεγάλους θόλους.

Ηλιοβασίλεμα στην προβλήτα με το μικρό νησάκι του Έρωτα απέναντι. Ένα σκυλάκι που ακούει στο όνομα Snoopy, και τριγυρίζει ανάμεσα μας. Συζητήσεις με καλούς φίλους και λόγια μεστά, χωρίς αλληγορίες. Αυτά τα ηλιοβασιλέματα είναι που έχουμε ανάγκη. Την κουβέντα του διπλανού και τη συμβουλή του φίλου.

Σεργιάνισμα για απογευματινό cocktail στο Ασκέλι. Σε ένα beach bar όπου οι φουσκωτοί κάνουν περατζάδα. Τα τατουάζ στα απόκρυφα σημεία των κοριτσιών, που έχουν ξεχάσει οτι πάτησαν τα 40. Μπύρες σε μπουκάλι, ρακέτες στο full, κάτι μπιτάκια που είχα ν’ ακούσω από το 1993. Οτι δε σου ταιριάζει άλλαξε το. Επιβίβαση για Μοναστήρι. Η πιο καθαρή θάλασσα του νησιού, με το πιο όμορφο παραδοσιακό καφενείο, έξω από το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων. Το μελανό σημείο είναι το προσωπικό του καφενείου. Αξίζει μια στάση για γλυκό του κουταλιού και ελληνικό καφέ ή τσιπουράκι με μεζέ.

Μπανάκι στο love bay (Λιμανάκι της Αγάπη). Πεύκα, ξαπλώστρα, κρύο καφεδάκι, αστείες ιστορίες, μικρά ψαράκια στα ρηχά και ο μικρός μας φίλος να παίζει με την άμμο. Πραγματική χαλάρωση, ηρεμία και ροματζάδα για λίγους.

Αποχαιρέτα το καλοκαίρι που ήξερες. Περιμένουμε το φθινόπωρο με τα πρωτοβρόχια, τις μιζέριες των νέων μέτρων που μας ποτίζουν με πρέπει και ελπίδα καμία.

Βαρυχειμωνιά my friend,
Jane

One Comment

  1. Το καλοκαίρι τελειώνει μόνο όταν το θέλουμε οι ίδιοι 😉

Αφήστε μια απάντηση