Ανέβα στο Λουκούμι

Αγαπημένη πλατεία στα στενά των γιουσουρούμ, με δέκα γράμματα, τι είναι; Η πλατεία Αβησσυνίας. Απο τα πιο cult μέρη της πρωτεύουσας, τα πιο ειδυλλιακά στέκια για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού, στο κέντρο του Μοναστηρακίου. Ένα στέκι που άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του Μάρτη, διαθέτει ταράτσα, στυλ, είναι σκέτο Λουκούμι.
Λουκούμι

Ανεβαίνεις τη πλατιά σκάλα. Διαβάζεις κάπου στον τοίχο «Πάν Μέτρον, Άχρηστον» στη μπάρα βλέπεις γνωστούς σου, στο μικρό μπαλκονάκι τη Μαρία Παπαγεωργίου, παρατηρεί αν θα της τρακάρουν το αμάξι ή οχι. Η διπλανή μου φιλοσοφεί, με κάτι ατάκες «Η ζωή είναι εδώ, αν θες την έχεις ή δεν τη ζεις.» -Ούτε η ίδια κατάλαβε τι είπε- όμως ο διπλανός έχασε και τις λίγες τρίχες που έχουν απομείνει στις βλεφαρίδες του κι αναφώνησε «Πεταλούδα γίνεσαι, δεν γεννιέσαι.»

Αμπελοφιλοσοφία τέλος. Στο Λουκούμι πίνεις ρακές, τσιμπάς μεζέδες (ντακάκια, ρολά μελιτζάνας και κολοκυθόπιτα), ακούς ωραίες μουσικές, ενίοτε και live. Με θέα τη Μαρία Κάλλας, πίσω από τον dj, γιατί το διαχρονικό είναι πάντα κλασσικό (και ανάποδα).

Πληροφορίες
Πλατεία Αβησσυνίας 3
Μοναστηράκι
6980503652

Τι μου άρεσε:
1) Όταν οι ταράτσες ανοίγουν (ανήκουν) στην Αθήνα.
2) Κολοκυθόπιτα, wtf!
3) Η ζωή θέλει ταμπεραμέντο, ηθοποιία και free αλκοόλ!

Κι αν το κορμί σου είναι η γη σου
φύτεψε πάθη, θέρισε ενοχές
Jane

2 Comments

  1. eve

    …ίσως να έφταιγε η μέρα που επισκέφτηκα το συγκεκριμένο μαγαζί, αλλά πέρα από την ωραία θέα, μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε η ξινίλα των σερβιτόρων. Όταν μπαίνεις σε ένα χώρο και βαριόνται ακόμα και να σε χαιρετήσουν, ή σου σερβίρουν ένα ξέπλυμα για παγωμένο τσάι, συγνώμη, αλλά δεν τους κάνεις τη χάρη να ξαναπάς…

  2. @eve

    Η σερβιτόρα που μας εξυπηρέτησε ήταν ευγενική, πρόσχαρη και μας πρότεινε τι γεύσεις να δοκιμάσουμε. Ισως να έτυχες στο λάθος άτομο τη λάθος στιγμή.

Αφήστε μια απάντηση