Πανόρμου τη νύχτα

Στην οδό Aλέξη Παυλή, το γνωστό στενάκι της Πανόρμου, βρίσκονται τα bar που θυμίζουν ότι το καλοκαίρι μπορεί να είναι ευχάριστο ακόμα και στην Αθήνα! Το Caliente, το Bocca με τους ηλεκτρονικούς του ήχους, το Bubbles με τα RnB σουξέ και τις ταράτσες να λούζονται κάτω από το φώς των αστεριών, με το δροσερό αεράκι του Ιούλη να μεταφέρει τις φωνές και τις χαλαρές συζητήσεις των νέων.

Τα παραπάνω στέκια είναι από εκείνα που ξεφεύγουν κάπως από την «καθιστική» λογική και παροτρύνουν τους θαμώνες με mainstream χορευτικά και cool διάθεση να συνεχίσουν το ποτό τους από ταράτσα σε ταράτσα και να απολαύσουν το ζεστό καλοκαίρι, σα να βρίσκονται σε νησί. Απόλυτα lounger ατμόσφαιρα. Τελευταίο, στο βάθος του στενού, είναι το Obi 1, που βάζει στο παιχνίδι τα ρακόμελα. Έτσι κάπως ξεχνάμε και χαλαρώνουμε τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού, οι καταδικασμένοι κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Μια αναφορά στο Ποτοπωλείο (ποτέ δεν έβλαψε κανέναν) είναι απαραίτητη. Ύφος που θυμίζει κάτι από μπυραρία, πέτρα και ξύλο, συνδυασμός που δικαιολογεί το κλασσικό στέκι (κυρίως φοιτητών) της πόλης. Ροκ μουσικές, καθαρά ποτά, γνωστό μέρος συνάντησης χειμώνα καλοκαίρι για τους θαμώνες του κέντρου απόκεντρου. Ακολουθούν επίσης το Santa Botella (μεγάλη η χάρη της) και το Marabu, που τα έχω αναφέρει σε παλαιότερα post (μην επαναλαμβανόμαστε).

Οι «Aμπελογκάρντεν», αν προτιμάς σε argo/greeklish, με τα χρόνια και τη βοήθεια του Metro φυσικά, εξελίχθηκαν σε φοιτητική εστία που πλέον κοστίζει πανάκριβα και στην πιο hot εργένικη περιοχή (για το λόγο αυτό υπάρχουν τόσα πολλά fast food και σουβλατζίδικα). Σε ένα άρθρο διάβασα αυτό: «επαρχιώτικα όνειρα που στοιβάχθηκαν σε γκρίζα τριάρια, αλλά και βέρα αθηναϊκή περηφάνια που στην ούγια γράφει Αμπελόκηποι» , που είναι πέρα για πέρα αληθινό!

Βάλτε να πιούμε, λοιπόν (που τραγουδούν και τα Διάφανα Κρίνα) και ας κάνουμε την ταράτσα (μπαλκόνι) μας νησί, που αναφέρει η νέα επιτυχία του Κότσιρα!

Cool φιλιά από την ταράτσα του Bubbles,
jane

4 Comments

  1. Edwenwill

    Διαβάζοντας το Blog σου, φίλτατη jane, (ανελλιπώς κατα πως μαθαινεις απο τον γνωστο πλην τιμιο «διπλανο»), αισθάνομαι τόσο γέρος… Πάει αρκετοοος καιρος απο την εποχή που ήμουνα στους δρόμους και χωνόμουνα σε κάθε είσοδο μπαρ ή καφε, που «μύριζε» στέκι. Άπων λοιπόν απο τα δρώμενα είμαι εντυπωσιασμένος απο το τί υπάρχει πλέον γύρω μου (και τόσο κοντα μου). Ελπίζω σύντομα να ξυπνήσω απο τον λήθαργο του σπιτόγατου που με έχει καταβάλει και να ξαναβγώ στην «πιάτσα». Αν και με τη δουλειά που κάνεις εδω δεν είναι τόσο αναγκαιο. Διαβάζοντας ειμαι και εγω εκει…

    Θενξ για την αφύπνηση…

  2. @Edwenwill

    Χαίρομαι που σε «κουβαλάω» μαζί μου στις βόλτες μου και έχω «παρέα»!
    Αν κόψεις το πολύ Internet (ποιός μιλάει τώρα), ίσως ξυπνήσεις από το λήθαργο, που λες!

  3. kakotexnes

    Egw pali re paidia epimenw oti ayto to stylaki ths «epitideymenhs parakmhs» den axizei ta leyta pou to plhrwneis. Sto thema afypnish pantws symfonw. Kai sthn telikh an pasei thysia prepei na peseis se lithargo kanto makria apo thn othonh ths thleorashs, tou P.C., tou DVD, klp…

  4. Pingback: tromaktiko

Αφήστε μια απάντηση